پس از گذشت حدود سه سال از شیوع ویروس کرونا و ادعاهای متفاوت در زمینه منشا آن، شواهد جدیدی بدست آمده است که نشان میدهد ویروس کرونا از موسسه ویروسشناسی ووهان چین آغاز شده است. سه دانشمندی که اولین افراد مبتلا به این ویروس بودند - آنها را «بیماران صفر» مینامند - در حین تحقیقات بر روی ویروسهای خانواده «SARS» به کرونا مبتلا شدند.
پیش از این «آنتونی فائوچی» مدیر سابق موسسه ملی بیماریهای عفونی در ایالات متحده گفته بود احتمالا نتوانیم منشا شیوع این بیماری را پیدا کنیم. اما حالا اطلاعات بدست آمده خبرهای جدیدی دارند. منابع داخلی ایالات متحده میگویند سه نفر از اولین افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شدند، اعضای آزمایشگاهی در ووهان بودند که همین افراد مشکوک به شیوع آن نیز هستند.
بنابراین، نه تنها میدانیم دانشمندان این موسسه ویروسشناسی در ووهان چین، در حین تحقیقات خود منجر به بروز این بیماری شدند، بلکه تماس آنها با سایر افراد در روزهای اولیه ابتلای بیماری سبب شیوع گسترده آن در سطح جهان شده است.
هرچند اطلاعات دقیقی از آزمایشهایی که در این آزمایشگاه ویروسشناسی انجام میدهد، در دسترس نیست - به علت محرمانه بودن این آزمایشات، اما «آلینا چان» زیستشناس مولکولی در دانشگاه هاروارد که زمانی در این آزمایشگاه چینی مشغول به کار بود، عقیده دارد احتمالا دانشمندان این آزمایشگاه ویروسی شبیه به کرونا را بر روی موشها آزمایش میکنند. این ویروس منشا حیوانی دارد و تحقیقاتی این چنینی به عنوان تحقیقات خطرناک ویروسی شناخته میشوند زیرا درمان آنها ناشناخته است.
منابع دیگر در سراسر دنیا نیز اکنون به دنبال تعقیب این ماجرا هستند. روز شنبه مجله «تایمز» در لندن خبری در اینباره منتشر کرد: «بهطور فزایندهای مشخص شده است که موسسه ویروسشناسی ووهان چین در ایجاد، انتشار و پنهان کردن همهگیری ویروس کرونا نقش داشته است.»
لایحهای که در اوایل سال جاری میلاد توسط ریاست جمهوری ایالات متحده امضا شد، خواستار انتشار اسامی و نقش محققان این آزمایشگاه در انتشار ویروس کرونا است. انتظار میرود در هفتههای آینده اطلاعات کاملتری از نام و مشخصات این افراد منتشر شود.
گهی لپ لپ خورد گه دانه دانه