درست است که در اغلب اوقات بیشتر مردم از داشتن فشار خون بالا در هراسند اما خوب موضوع این است که فشار خون پایین هم میتواند دردرسرساز باشد.
با اینکه در بیشتر مواقع فشار خون پایین به اندازه فشار خون بالا خطرناک نیست؛ اما باید توجه داشت که اگر فشار خون پایین به امری تکرار شونده تبدیل شود، میتواند نشانی از یک بیماری جدی در بدن باشد.
عدد فشار خون پایین چند است؟
اگر عدد بالای فشارخون (فشارخون سیستولی) کمتر از ۹۰ میلیمتر جیوه یا عدد پایین فشارخون (فشارخون دیاستولی) کمتر از ۶۰ میلیمتر جیوه باشد، فشارخون پایین محسوب میشود. دلیل فشارخون پایین هم میتواند کمبود آب بدن باشد یا ممکن است در اثر یک بیماری جدی پزشکی ایجاد شود. اما پیدا کردن دلیل افت فشارخون برای درمان آن اهمیت پیدا میکند.
علائم فشارخون پایین
در بعضی افراد، فشارخون پایین به دلیل وجود یک بیماری زمینهای است؛ به ویژه اگر فشار خون به طور ناگهانی افت کند یا علائم دیگری مثل موارد زیر به همراه داشته باشد:
- گیجی یا احساس سبکی سر
- غش کردن
- تاری دید
- تهوع
- خستگی
- کاهش تمرکز
افت شدید فشارخون میتواند فرد را در خطر جدی قرار دهد و چنین علائمی دارد:
گیجی به ویژه در افراد مسن
پوست سرد و رنگپریده
تنفس سریع و سطحی
نبض ضعیف و سریع
بیشتر بخوانید:
علائم بیماریهای گوارشی
علائم بیماری قند خون
علایم بیماری فشار خون
علائم بیماری کبد در بدن
علائم بیماری سنگ کلیه
علائم سرطان سینه در زنان
علائم سردردهای میگرنی
علائم آرتروز و راههای درمان آن
علائم شایع کمخونی کدامند ؟
علائم بیماری پیرچشمی
علائم دیسک کمر
علائم پارگی مینیسک زانو
عوامل ریزش مو و راههای درمان
چه شرایطی ممکن است باعث کاهش فشارخون شود؟
- بارداری: از آنجا که سیستم گردش خون در دوران بارداری به سرعت گسترش پیدا میکند ممکن است فشارخون کاهش پیدا کند. این کاهش طبیعی است و معمولا بعد از زایمان، فشارخون به حالت قبل از بارداری برمیگردد.
- مشکلات قلبی: مشکلاتی مانند ضربان قلب خیلی کند (برادیکاردی) میتوانند باعث کاهش فشارخون شوند.
- مشکلات غددی: مشکلات غده تیروئید مثل بیماری پاراتیروئید، نارسایی غده آدرنال
- کمبود آب: وقتی بدن شما بیش از آب دریافتی، آب از دست میدهد میتواند باعث ضعف، گیجی و خستگی شود..
- از دست دادن خون: از دست دادن خون زیاد مانند خونریزی بر اثر جراحات.
- عفونت شدید: وقتی عفونت از جایی در بدن وارد خون شود ممکن است باعث افت شدید و خطرناک فشارخون شود که به آن شوک سپتیک گفته میشود.
- واکنش آلرژیک: بعضی غذاها، داروها یا نیش حشرات میتواند باعث بروز واکنشهای آلرژیک شوند.
- کمبود مواد مغذی و ویتامینها در زژیم غذایی: کمبود ویتامین ب۱۲، فولات و آهن در رژیم غذایی مانع از ساخت کافی گلبولهای قرمز خون میشود و همین امر به افت فشار خون میانجامد.
چه زمان باید برای درمان افت فشار خون به پزشک مراجعه کرد؟
- در صورتی که فشار خون شما به صورت ناگهانی کاهش یافته و یا فشار خونی بسیار کمتر از حالت نرمال دارید، باید به پزشک مراجعه کنید.
- همچنین در صورت داشتن علائمی مانند ادرار زیاد، تب یا خستگی باید از یک پزشک مشاوره بگیرید. زیرا این علائم ممکن است نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد.
- اگر فشار خون شما بیش از حد پایین است، ممکن است خون و اکسیژن کافی به مغز و سایر اندام های حیاتی شما نرسد و شما به مراقبت های فوری پزشکی نیاز پیدا کنید.