فواید گوشت شترمرغ

این روزها که بحث گوشت قرمز گوسفندی و گوساله داغ است و قیمت‌ها هم سر به فلک کشیده، می‌توان به فکر گوشت‌های جایگزینی بود که برای مدتی نیازمان را برطرف کند.
فواید گوشت شترمرغ
کد خبر : ۱۴۳۳۴

درست است که طعم گوشت گوسفندی را با هیچ نوع دیگری نمی‌توان مقایسه کرد اما در میان گوشت‌های قرمز بازار گوشت شترمرغ هم جایگاه ویژه‌ای دارد. شاید به این فکر کنید که این نوع گوشت قرمز هم برای سلامتی انسان مضر است اما باید بدانید که شتر مرغ یکی از سالم‌ترین گوشت‌ها را دارد که از دید طب سنتی دارای مزاجی گرم و خشک است.

خواص گوشت شترمرغ

شترمرغ با اینکه در دسته ماکیان قرار می‌گیرد دارای گوشتی قرمز بوده و شباهت فراوانی با گوشت گاو از نظر ظاهر و مزه دارد. اما مشخصه‌هایی که آن را به یکی از سالم‌ترین انواع گوشت‌های قرمز تبدیل می‌کنند درصد چربی بسیار کمتر ( ۶۶ درصد کمتر از گاو و ۵۶ درصد کمتر از مرغ) و کلسترول پایین تر آن است. از نظر کالری نیز مقدار آن نسبت به کالری موجود در گوشت گاو، مرغ، بوقلمون و بره کمتر بوده و در مقابل، غنی از پروتئین است. همچنین ناگفته نماند که درصد آهن گوشت شترمرغ از گوشت جانوران اشاره شده بیشتر است. در ضمن انگل‌هایی که در گوشت‌های دیگر هستند در گوشت شترمرغ دیده نمی‌شوند.

برخلاف مرغ و بوقلمون، شترمرغ فاقد گوشت سینه بوده و عمده گوشت آن مربوط به ماهیچه‌های ران می‌شود. از دیگر ویژگی‌های متمایزکننده این پرنده جدا بودن چربی از درون بافت گوشت است. طوری که لایه‌ای از چربی روی ماهیچه‌ها را گرفته و خود گوشت و درون آن مقدار بسیار کمی چربی دارد.

ویتامین‌های موجود در گوشت شترمرغ عبارتند از :

  پروتئین – ویتامین ب ۶ – ویتامین B12 – آهن – تیامین - ویتامین ای - ریبوفلاوین- نیاسین- فسفر- روی- امگا۳ و سلنیوم و ...

خواص این گوشت سبب شده تا پزشکان آن را برای زنان باردار، اشخاص دارای اضافه وزن، ورزشکاران و افراد مسن توصیه کنند. میزان سدیم بسیار کم در این گوشت آن را برای کسانی که با مشکل فشار خون دست و پنجه نرم می‌کنند، ایده‌آل کرده است. توجه کنید که مرغ دو برابر شترمرغ سدیم دارد.

این ماده غذایی شامل مقدار زیادی پروتئین است که به موجب آن ورزشکار می‌تواند، ورزش های سنگین تری انجام داده و عضله سازی بهتری داشته باشد.

 

بیشتر بخوانید:

فواید خوردن گوشت بز

 
 

ویتامین سی کدام میوه‌ها از پرتقال بیشتر است ؟

آیا واقعا خنده بر هر درد بی‌درمان دواست ؟

در فصل سرما چه ورزش‌هایی انجام دهیم بهتر است ؟

چرا شیرینی‌ها چاقمان می‌کنند ؟

بایدها و نبایدهای خوردن ماهی

 

حتی پروتئین کمک می‌کند تا پس از اتمام ورزش نیز، عضلات و ماهیچه‌های خسته و آسیب دیده، زودتر ترمیم شوند. ناگفته نماند که با استفاده از گوشت این پرنده به راحتی می‌توانید ۹۰ درصد از آهن مورد نیاز روزانه بدنتان را تامین کنید. بنابراین در طول روز احساس خستگی نکرده و دچار کم خونی نمی‌شوید. همچنین از آنجایی که گوشت قرمز قند بالایی داشته و برای افراد مبتلا به قند خون بالا خوب نیست، گوشت این پرنده فاقد قند بوده و پزشکان مصرف آن را به حتی به بیماران دیابتی نیز توصیه می‌کنند.

بهترین شیوه پخت گوشت شتر مرغ

این گوشت بر خلاف گوشت‌های دیگر بوی بدی نداشته و طعم لذیذی دارد. برای طعم‌دار کردن نیز می‌توانید از سیر، روغن زیتون و سس سویا و … استفاده کنید. استفاده از ادویه‌های گرم به مقدار کم توصیه می‌شود و در ضمن می‌توانید در کنار آن برخی مواد غذایی با طبع سرد را قرار دهید و تعادل ایجاد کنید. اگر می‌خواهید گوشت به صورت آبدار پخته شود پیشنهاد ‌کنیم از مایکروویو و فر استفاده نکنید.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
منبع :
تولیدی
مجله زندگی
ارسال نظر