در تاریخ ۱۴ مرداد سال ۱۳۹۹ یکی از مخبران یگان حفاظت محیط زیست کرمانشاه با مشاهده چهار شکارچی غیرمجاز که با خودروی آفرود وارد منطقه حفاظت شده بیستون کرمانشاه شده بودند و بهگفته این مخبر، اقدام به شکار کرده بودند، موضوع را به پاسگاه محیطبانی مستقر در منطقه اطلاع میدهد.
بلافاصله بعد از اطلاعرسانی، پنج نفر از نیروهای یگان حفاظت محیط زیست کرمانشاه برای بررسی مسئله، خود را به خودروی شکارچیان میرسانند و در درگیری میان نیروهای محیطبانی و شکارچیان ضمن اصابت تعدادی تیر به خودروی شکارچیان، یک نفر از آنها با گلوله محیطبان «برومند نجفی» زخمی میشود و در ادامه جان خود را از دست میدهد.
در جریان رسیدگی به این پرونده، برومند نجفی توسط شعبه سوم دادگاه کیفری یک کرمانشاه به اعدام محکوم شده؛ درخواست اعاده دادرسی پرونده محیطبان برومند نجفی توسط دیوانعالی کشور پذیرفته میشود و این پرونده برای رسیدگی مجدد حقوقی، به شعبه همعرض، ارجاع داده میشود.
در ۲۲ مرداد امسال هنگامی که محیطبان برومند نجفی به همراه یک سرباز در جریان برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اعاده دادرسی پرونده (متهم شدن برومند نجفی به قتل یک شکارچی غیرمجاز) در حال خارج شدن از ساختمان دادگاه است با تجمع اقوام مقتول روبهرو میشود و در نهایت با تیراندازی پدر مقتول به برومند نجفی و سرباز همراه او، محیطبان نجفی فوت و سرباز همراه او، راهی بیمارستان میشود.
تا اینکه به مناسبت نیمه شعبان سران اقوام، ایلات، طوایف استان کرمانشاه جمع شده تا در آیین خون صلح به این اختلاف چند ساله پایان دهند.
حجتالاسلام جلیلیان، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت نبیاکرم (ص) استان کرمانشاه در این مراسم، گفت : در قرآن کریم بعد از آیه قاصاص بلافاصله از گذشت بهعنوان یک ارزش انسانی و دینی صحیت شده است.
وی افزود: صلح، صفا، صمیمیت و ایجاد دوستی نعمتی است که باید پنین جلساتی باید در راستای آن برگزاری شود تا فرهنگ شود و انتشار یابد.
توسلیزاده، رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در این آیین از تحقق صلح در ۲۴ فقره پرونده قتل عمد خبر داد و افزود: بحث سازش بهترین راهحل است.
وی گفت: در سال گذشته ۵۵۰ هزار پرونده ورودی دادگستری استان داشتیم که هر کدام از این پروندهها میتواند منجر به جرایم قتال شود چه بسا اختلاف خانوادگی داشتیم که منجر به چندین فقره قتل شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه، از تمامی بزرگان و ریشسفیدان درخواست کرد که با کمک به دستگاه قضا راه مصالحه را گسترش دهند تا با آرامش در کنار هم زندگی کنیم.
منوچهر فتاحی، معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه از تلاش این معاونت برای تبدیل گفتمان سازش بهعنوان گفتمان غالب در حوزه دعوای خبر داد و اظهار کرد: به دنبال این هستیم که با استفاده از تمام ظرفیتهای موجود در استان از جمله ستاد صبر، شعب شوراهای حل اختلاف، استفاده از ظرفیت بزرگان و متنفذین گفتمان رایج در خصوص دعوای به گفتمان سازش تبدیل شود.
وی ادامه داد: خانواده محیطبان کرمانشاهی اعلام گذشت کردند و مراسم خونصلحی به این منظور برگزار شد.
معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه تصریح کرد: در سال جاری صلح و سازش را در ۲۴ فقره قتل عمد داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: آمار اعلامی از معاونت توسعه حل اختلاف دادگستری استان در خصوص میزان سازش در پروندههایی که در چارچوب صلاحیتهای رسیدگی در این معاونت، ۴۱ درصد است که رقم قابل توجهی است.
فتاحی اضافه کرد: به دنبال این هستیم انشاءالله با استفاده از نهادهای سازشی و استفاده از ظرفیت و مشارکت بزرگان و ریشسفیدان مسیر سازش را در بین مردم با فرهنگ کرمانشاه تداوم ببخشیم .