تخم مرغ یکی از مواد اصلی تهیه کوکو است. از دیگر مواد استفاده شده کوکوهای مختلف میتوان به سبزی، سیبزمینی، پیاز؛ سیر، قارچ و ادویههای مختلف اشاره کرد. ما در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه ۳ کوکوی خوشمزه و آسان آشنا کنیم.
کوکو ماست
مواد لازم
تخم مرغ ۶ عدد
ماست (چکیده) ۱ پیمانه
آرد گندم ۱ قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
هویج ۳ عدد
تره ۲۵۰ گرم
زعفران ½ قاشق سوپ خوری
روغن به میزان لازم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه مرغ سوخاری خوشمزه در منزل
چرا شیرینیها چاقمان میکنند ؟
طرز تهیه کوکو ماست
مرحله اول؛ در ابتدا سبزی تره را پاک میکنیم و میشوییم و به صورت ساطوری ریز خرد میکنیم. هویج را نیز به شکل دلخواه خرد یا رنده میکنیم. زعفران را هم آماده کنید.
مرحله دوم؛ کاسهای برمیداریم و تخم مرغها را درون آن میشکنیم، سپس با استفاده از چنگال یا همزن دستی خوب هم میزنیم. سپس ماست، نمک و فلفل و زعفران دم کشیده را به مواد درون کاسه اضافه میکنیم و همچنان هم میزنیم. سپس سبزی تره، هویج خرد شده و آرد را اضافه میکنیم و خوب دوباره هم میزنیم تا آرد گلوله گلوله نشود.
مرحله سوم؛ تابهای را اماده میکنیم، مقداری روغن درون آن ریخته و اجازه میدهیم تا داغ شود. حالا نوبت آن میرسد که مواد کوکو ماست را درون ماهیتابه بریزیم. در ابتدا بهتراست در ماهیتابه را به مدت ۱۰ دقیقه بگذاریم و سپس زمانی که کوکو ماست خودش را گرفت، در آن را باز میکنیم تا کوکو سرخ شود. سپس کوکو ماست را بر میگردانیم تا طرف دیگرش هم طلایی شود. در آخر به دلخواه کوکو ماست را برش میزنیم و به همراه نان سرو میکنیم.
کوکو سبزی با زرشک و گردو
مواد لازم
تخم مرغ ۲ تا ۳ عدد
سبزی کوکویی؛ (تره، گشنیز، جعفری و شوید) ۵۰۰ گرم
روغن مایع مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
گردو خرد شده به میزان دلخواه
زرشک به میزان دلخواه
سایر سبزیجات معطر محلی به میزان دلخواه
طرز تهیه کوکو سبزی با زرشک و گردو
مرحله اول؛ در ابتدا سبزیهای مخصوص کوکو سبزی را آماده و خرد میکنیم. سپس تابهای آماده کرده و با مقدار کمی روغن، سبزیها را تفت میدهیم. تفت دادن بیش از اندازه سبزی رنگ آن را تیره میکند؛ بنابراین به میزان لازم سبزیها را تفت می دهیم. سپس از ماهیتابه خارج کنید تا سرد شود.
مرحله دوم؛ کاسه آماده میکنیم. تخم مرغها را میشکنیم و درون کاسه میریزیم. سپس نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا مواد کاملا با همدیگر مخلوط شوند. در این مرحله به دلخواه براساس ذائقه مان زرشک و گردو را به مواد اضافه میکنیم.
مرجله سوم؛ پس از خنک شدن سبزی آن را به مواد حاوی تخم مرغ و ادویهها اضافه میکنیم و آن را تا جایی هم میزنیم که همه مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله چهارم؛ در این مرحله نوبت به سرخ کردن کوکو سبزی میرسد. تابهای آماده میکنیم کمی روغن درون تابه ریخته و صبر میکنیم تا روغن داغ شود. سپس مواد کوکو سبزی را درون ماهیتابه میریزیم. سپس درب تابه را میگذاریم تا مواد مغز پخت شوند.
مرحله پنجم؛ بعد از حدود ۱۵ دقیقه که کوکو سبزی ما یک طرفش آماده شد، آن را با احتیاط زیر و رو میکنیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. سپس به دلخواه کوکو سبزی را برش میزنیم. برای تزئین کوکو سبزی میتوانید از گوجه گیلاسی، خیارشور، سس کچاب و فلفل سبز استفاده کنید.
کوکو بادمجان
مواد لازم
بادمجان متوسط ۳ تا ۴ عدد
سیر ۴ حبه
نمک، زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار لازم
آرد سوخاری یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ سه عدد
روغن به میزان لازم
طرز تهیه کوکو بادمجان
مرحله اول؛ در ابتدا باید بادمجانها را کباب کنیم. بعد از کبابی شدن بادمجانها به آرامی پوست آنها را میگیریم.
مرحله دوم؛ سپس بادمجانها را در میکسر یا غذاساز ریخته و سه حبه سیر و ادویه های دلخواه را به آن اضافه میکنیم.
مرحله سوم؛ یک قاشق غذاخوری آرد سوخاری و تخم مرغها را هم اضافه میکنیم. تمام مواد را در میکسر ریخته و خوب مخلوط میکنیم، تا جایی که همه مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله چهارم؛ تابهای آماده کرده و درون ان روغن میریزیم و صبر می کنیم تا روغن داغ شود سپس مواد کوکو را درون تابه به شکل دلخواه سرخ میکنیم، در آخر با نان سرو میکنیم.
نکته؛ (میتوانید کوکوها را بعد از سرخ شدن روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود).