چرا گوشت وارداتی اقبال نداشت؟

چرا گوشت های وارداتی با اقبال عمومی در بازار روبرو نشد؟ قیمت گوشت گوسفندی در فروردین سال جاری بالاترین رشد در مقاطع مشابه پنج سال گذشته خود را ثبت کرد؛ این افزایش در حالی ثبت شده که بازار با افزایش عرضه روبرو بوده است، اما این افزایش نتوانسته بازار قیمت بازار را کنترل کند.
چرا گوشت وارداتی اقبال نداشت؟
کد خبر : ۳۱۶

اساس داده های اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران در فروردین سال جاری قیمت گوشت گوسفندی نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی 7.5 درصدی داشته و به این طریق بالاترین رشد در پنج سال گذشته به گوشت گوسفندی رسید. افزایش قیمت گوشت گوسفندی در مدت زمان مورد بررسی موجب شده تا شاهد کاهش سهم گوشت در سبد مصرفی کشور باشیم.

  با توجه به این شرایط این پرسش مطرح می شود که چرا افزایش عرضه نتوانسته قیمت گوشت در بازار را کنترل کند؟

در این خصوص علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی تهران عدم  خرید گوشت وارداتی توسط فرد متخصص را یکی از دلایل کاهش تقاضا دانسته و بر این نکته تاکید می کند که تا پیش از این گوشت از آسیای میانه وارد کشور می شد، اما این گوشت‌ها بسیار چرب و وزن بالا دارند که نتوانستند جذب بازار شوند و دراصل مشتری پسند نبودند. با این شرایط می توان گفت اینگونه گوشت ها بیشتر مصرف صنعتی دارند و قابل استفاده مردم نیستند.    

به کفته رئیس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی تهران، گوشت نیوزلند، قرزقیستان و ارمنستان تا حدودی از نوع نژاد و کیفیت به گوشت داخل نزدیک هستند و قطعا در آینده به آن نیاز خواهیم داشت. اگر گوشت نیوزلند به کشور وارد شود یقینا مردم با اشتیاق این گوشت را خریداری خواهند کرد.  

رئیس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی تهران در خصوص عوامل تاثیرگذار بر قیمت گوشت بیان کرد: اصلیترین دلیل افزایش قیمت گوشت، افزایش قیمت دام است. با افزایش یک برابری قیمت گوسفند، قیمت گوشت دو برابر میشود. در روزهای اخیر قیمت دام زنده بین چهار تا پنج هزار تومان افزایش یافته که بر قیمت گوشت نیز مؤثر بوده است. زمانی که از گرانی گوشت صحبت می کنیم قبل از آن دامدار است. ابتدا قیمت گوسفند بالا می رود و به مراتب آن گوشت گران می شود.

وی همچنین گفت: با توجه به کاهش بارندگی در سال جاری و خشکسالی در مراتع، وزن گوسفندها کم است. به دلیل نبود صحرا برای تغذیه گوسفندان، دامداران ناچار به تأمین علوفه دستی شدهاند که گران است. با احتساب قیمت هر کیلو جو ۱۲ هزار تومان، یونجه هشت هزار تومان و کاه شش هزار تومان طبیعی است که قیمت گوسفند توسط دامدار افزایش یابد.

منبع: اکو ایران

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر