ستاد مرکزی اربعین از زائران خواسته که به قوانین کشور عراق احترام بگذارند و به منظور تسهیل سفر، از همراه داشتن برخی داروها خودداری کنند.
در هفتههای گذشته برخی داروها همچون آمپول پتیدی ۵۰ و ۱۰۰ میلیگرم، آمپول مرفین ۱۰ میلیگرم، قرص متادون ۵ و ۲۰ میلیگرم، شربت متادون، قرص هیدرو مرفین ۲ میلیگرم، قرص متیل فنیدات هیدروکلراید، قرص ترامادول ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم، آمپول ترامادول ۵۰ میلی گرم، شربت اکسپکتورانت کدئین، قرص استامینوفن کدئین، آمپول دیازپام ۱۰ میلی گرم، قرص دیازپام ۲،۵و ۱۰ میلیگرم، آمپول و قرص بوپر نورفین، شربت، قرص و آمپول فنوباربیتال، قرص اگزازپام، قرص لورازپام، آمپول کتامین، فنتانیل، آلپرازولام، کلونازپام، کلوبازام، استازولام، فلورازپام، تمازپام، میدازولام، باربیتالها، دیفنوکسیلات، آمفتامینها به عنوان برخی از داورهای ممنوعه برای سفر به عراق اعلام شد.
اما دولت عراق لیست نهایی داروهای ممنوعه برای سفر به این کشور به ویژه در ایام اربعین که در بازه زمانی کوتاه میلیونها ایرانی عازم زیارت کربلا میشوند، اعلام کرده است. همراه داشتن این داروها در سفر زمینی، هوایی و دریایی به عراق ممنوع است.
زائران برای مشاهده بیش از ۱۰۰ قلم داروی ممنوعه در اربعین ۱۴۰۲ میتوانند به اینجا مراجعه کنند.
در اربعین امسال علاوه بر راهاندازی ۲۶ موکب درمانی در مسیر نجف ـ کربلا به فاصله ۵۰ عمود، سه بیمارستان نیز در این مسیر در اختیار زائران قرار دارد. ۱۴ مرکز درمانی در کربلا، هشت مرکز در نجف، یک مرکز در کاظمین، یک مرکز در سامرا و یک مرکز در امامزاده سیدمحمد علیهالسلام نیز برای فعالیتهای درمانی فعالیت خواهد کرد. همچنین ۸۰ آمبولانس برای مواقع ضروری در عراق مستقر خواهد شد.