آهن سیرابی مانند گوشت قرمز برای رفع کم خونی مناسب است و هر ۱۰۰ gr سیرابی ۵میلیگرم آهن دارد. همچنین باعث تقویت معده، بهبود افسردگی، بلندی قد و پرپشتی مو میشود و برای مبتلایان به MS مفید است. اگر از کم خونی رنج میبرید با این غذای سنتی کشورمان آشتی کنید.
به آستر (لایه داخلی) معده گاو، سیرابی میگویند که دارای بافت جویدنی است. سیرابی طعم ملایمی دارد که آن را تبدیل به غذایی خوشمزه به صورت جداگانه، یا در سوپ و خوراک کرده است. سیرابی عضو گوشتی از معده گاو است که سالها مورد مصرف بسیاری از مردم در اقصی نقاط دنیا بوده است (حتی در ادبیات شکسپیر به آن اشاره شده است). اگرچه به نظر میرسد سیرابی در مقایسه با غذاهای گوشتی دیگر چندان مرسوم نیست، اما ارزش آن را دارد که به رژیم غذایی تان افزوده شود.
سیرابی نسبتا کم کالری است و منبعی از ویتامینهای لازم برای سلامتی است. سیرابی و شیردان یکی از غذاهای قدیمی است که نه تنها در کشور عزیزمان ایران دارای پیشینهای درخشان و طولانی است بلکه در بسیاری از کشورهای جهان نیز مورد توجه علاقهمندان به این ماده غذایی است.
سیرابی و شیردان جزو امعا و احشای درون شکم علفخواران (نشخوارکنندگان) است.
معمولاً سیرابی را پس از ذبح حیوان از بدنش خارج میکنند که دارای آخرین محتویات معده است که دارای بوی نامطبوع و ناخوشایند است که جهت مصرف با برش دادن و خارج نمودن محتویات و به طور کامل شستشو کردن آن اقدام به پخت این ماده غذایی میکنند.
عضلات صاف و لانه زنبوری که در سیرابی و شیردان وجود دارد، از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و از نظر پروتئین و چربی با گوشت گاو و گوسفند بسیار متفاوت است که بر خلاف کله و پاچه باعث افزایش کلسترول نمیشود.
البته کالری آن نسبت به گوشت قرمز کمتر بوده، ولی پروتئین آن مشابه گوشت قرمز، مرغ و ماهی است.
سیرابی از آن دسته غذاهایی است که یا عاشقش هستید یا از آن بیزارید.
بد نیست بدانید برخلاف تصور عموم که خوردن غذاهایی مثل کله پاچه و سیرابی را مختص ایرانیان میدانید، روز ۲۴ اکتبر هر سال روز جهانی «سیرابی» است.
سیرابی فواید زیادی برای سلامت بدن دارد و در عین حال زیاده روی در مصرف آن میتواند به سلامت بدن تاثیر منفی بگذارد.
شکمبه یا سیرابی (به انگلیسی: rumen) (نامهای دیگر: شکنبه، علفدان) نخستین بخش از معده چندبخشی نشخوارکنندگان و در واقع انشعابی از مری (سرخنای) است و گنجایشی به اندازه یک هفتم وزن بدن دارد.
خواص سیرابی
خواص سیرابی برای کم خونی
آهن آن مانند گوشت قرمز برای رفع کم خونی بسیار مناسب است و هر ۱۰۰ گرم سیرابی پنج میلی گرم آهن دارد.
یکی از بهترین غذاها برای درمان کم خونی سیرابی است که سرعت زیادی در درمان بیماری دارد.
خواص سیرابی برای معده و روده
کسانی که معده و روده ضعیف دارند با مصرف سیرابی میتوانند باعث تقویت معده و روده شوند.
یکی دیگر از خواص اثبات شده سیرابی برای معده، پیشگیری و درمان زخم معده است.
متخصصان طب سنتی میگویند که برای درمان کولیت روده، مصرف سیرابی، استفاده از مصطکی به عنوان ادویه در غذاها و نوشیدن دم کرده بابونه برایشان نافع است.
برای درمان رفلاکس معده میتوانید روی خواص سیرابی حساب کنید.
خواص سیرابی برای کبد
برخلاف کلهپاچه، سیرابی کلسترول زیادی ندارد و در صورتی که مبتلا به کلسترول بالای خون هستید برای استفاده آن منعی ندارید.
اما در مورد افراد مبتلا به کبد چرب بهتر است مصرف سیرابی با احتیاط صورت گیرد و در خوردن آن زیادهروی نشود.
اگر خورشت آلو، اسفناج، سیرابی، انار، پاچه گوسفند، زرشک و عناب استفاده شود برای بهبود عملکرد کبد مفید است.
خواص سیرابی در شیمی درمانی
سیرابی از غذاهای مفید برای کسانی است که شیمی درمان کرده اند و خواص آن برای سرطان ثابت شده است.
بعضی از پزشکان طب سنتی موفق شده اند با سیرابی سرطانهایی نظیر سرطان سینه را درمان کنند.
خواص سیرابی در تولید اسپرم
یکی از مهمترین خواص سیرابی، تقویت و کمک به تولید اسپرم سالم است.
همان طور که میدانید با تولید اسپرم سالم باعث میشود که در تخمک گذاری تاثیر به سزایی داشته باشد و باعث ایجاد نطفه شود.
حال یکی از عواملی که باعث تولید اسپرم سالم میشود مصرف سیرابی است.
خواص سیرابی و دیابت
هفتهای دوبار از سیرابی و شیردان گوسفند (پانکراس) استفاده کنید.
شیردان گوسفند در واقع پانکراس گوسفند بوده و مملو از انسولین حیوانی است.
مصرف مداوم این غذا به همراه سیر و پیاز در کاهش قند خون تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.
همچنین بیماران دیابتی در رژیم غذایی خود حتماً از ماهی استفاده کنند.
مصرف منظم ماهی خطر بروز نا رسایی کلیه را در مبتلایان به دیابت کاهش میدهد.
سیرابی برای کرونا
کرونا یک بیماری ضعیف کش است و هر چیزی که باعث شود که سیستم ایمنی بدن شما تقویت شود برای مبارزه با این بیماری خوب است.
سیرابی یکی از بهترین مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است و ویتامینهای زیادی دارد و قظعا برای مقابله با کرونا مفید است.
سیرابی برای بیماران کلیوی
بیماران دیابتی در رژیم غذایی خود حتما از ماهی و سیرابی استفاده کنند.
مصرف منظم ماهی و سیرابی خطر بروز نا رسایی کلیه را در مبتلایان به دیابت کاهش میدهد.
سیرابی و یبوست
خوردن هفتهای دوبار سیرابی و شیردان میتواند به پیشگیری و درمان بیماری یبوست کمک کند.