متخصصان تغذیه به بیماران دیابتی توصیه کرده اند که به جای سایر میوهها بلوبری یا زغال اخته آبی را انتخاب کنند. حدود ۳۰ میلیون آمریکایی مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند در نتیجه، بدن شان نمیتواند مقادیر کافی هورمون انسولین تولید کند که به تبدیل قندهای موجود در مواد غذایی به انرژی کمک میکنند.
به گزارش فرارو به دیلی میل، این بیماری باعث انباشته شدن گلوکز در جریان خون میشود که باعث افزایش قند خون شده که به مرور زمان منجر به مجموعهای از عوارض جدی مانند بروز زخمهای عفونی و مشکلات قلبی میشود. "جوسلین لوران" متخصص تغذیه دیابت در مرکز پزشکی منطقهای در دانشگاه مریلند میگوید که چرا یک فنجان بلوبری را برای بیماران مبتلا به دیابت یا افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند توصیه میکند.
زغال اخته آبی سرشار از فیبر، ویتامین C و K و منگنز است و فاقد قند افزودنی میباشد. او میگوید: "نخست آن که بلوبری میتواند به دلیل محتوای فیبر بالایی که دارد از افزایش قند خون جلوگیری کرده و باعث کُندی سرعت آزاد شدن قند میوه در جریان خون میشود. یک فنجان بلوبری حاوی حدود ۳.۶ گرم فیبر است. این در حالی است که یک موز ۳.۱ گرم فیبر دارد. یک سیب حاوی مقدار کمی فیبر بیشتر است، اما زغال اخته آبی ۴ گرم قند میوه کمتری دارد. "
طبق نتیجه یک مطالعه خوردن ۸۰ درصد کالری پیش از ساعت یک بعدازظهر میتواند به جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند. علاوه بر این، لوران میگوید خطر افزایش وزن در وعدههای بزرگتر زغال اخته آبی در مقایسه با برخی میوههای دیگر بسیار کمتر است چرا که کالری بسیار کمی دارد. یک فنجان زغال اخته آبی ۸۴ کالری دارد در حالی که یک فنجان موز تقریبا ۱۰۵ کالری دارد.
مطالعات پیشگام نشان داده اند که خوردن یک رژیم غذایی بسیار کم کالری که منجر به کاهش وزن قابل توجه میشود در واقع میتواند بیماری دیابت را بهبود بخشد. زغال اخته آبی هم چنین سرشار از مواد مغذی است که از چندین جنبه از سلامتی حمایت میکند. این موارد شامل فیبر، ویتامین ث، کا و منگنز است. منگنز یک ماده معدنی کمیاب است که به بدن در تشکیل بافت همبند و استخوان و به لخته شدن خون کمک میکند.
نتیجه بررسیای صورت گرفته در سال ۲۰۲۳ میلادی که در نشریه Food Production, Processing and Nutrition منتشر شد نشان داد که پلی فنولهای ترکیب گیاهی موجود در زغال اخته آبی میتواند قند خون را بهبود بخشد و خطر دیابت را کاهش دهد. لوران اشاره میکند که زغال اخته آبی تازه، منجمد یا کنسرو شده همگی از نظر تغذیه برابر هستند. با این وجود، انواع کنسرو شده آن بیشتر دارای سیروپ یا شربت است که حاوی شکر افزوده شده میباشد.
لوران میگوید: "به دنبال انواع کنسرو شده در شربت سبک بگردید و قبل از مصرف زغال اختههای آبی را درون آبکش زیر آب بشویید تا محتوای قند افزوده شده به آن را کاهش دهید".