برخی از میوه ها و مواد غذایی با عبور از میان دندان ها، موجب تقویت و حتی جرمگیری آنها می شوند و برخی دیگر برعکس، اثرات مخرب روی این عضو مهم میگذارند که در ادامه این بخش به برخی از آنها اشاره کرده ایم.
توت فرنگی
توت فرنگی، حاوی بسیاری از فیبرها، مواد معدنی و انواع ویتامینها، از جمله اسید مالیک، تاثیرگذار در حذف تغییر رنگ دندانها است و میتواند به عنوان ساینده برای سفید کردن دندانها مورد استفاده قرار گیرد.
سیب
همه میدانیم که سیب برای سلامت و بهداشت دهان و دندان مفید است، این میوه بدلیل دارا بودن ریبوفلاوین، ویتامین B۲، ویتامین C و A، همچنین مواد معدنی چون آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم، برای دندان و لثه مفید است. اسید موجود در سیب هنگام جویدن باکتریهای دهان را از بین برده و به تمیزی دندانها و لثهها کمک میکند، به گونهای که جویدن سیب مانند استفاده از مسواک عمل میکند.
هویج
هویج، به عنوان یک سبزی ترد و خوشمزه، منبع بتاکاروتن، فیبر، ویتامین K، پتاسیم و آنتی اکسیدان است. بتاکاروتن موجود در هویج باعث حفظ سلامت مینای دندان میشود و با کاهش ترشح بزاق، دندانها را تمیز نگه داشته و به سلامت کلی دندانها کمک میکند.
گلابی
گلابی، با ویتامینها و مواد معدنی غنی، از جمله ویتامین C، ویتامین K، و مس، کار مبارزه با رادیکالهای آزاد را که به سلولهای بدن آسیب میرسانند، انجام میدهد. گلابی با خنثی کردن اسیدهای موجود در دهان، نقش مهمی در حفظ سلامت و بهداشت دهان و دندان دارد.
قارچ
در مورد قارچ، تحقیقات نشان میدهد که حضور گلوکان نوع A در قارچ میتواند از تشکیل پلاک میکروبی و ایجاد پوسیدگی در سطوح دندانها جلوگیری کند. بنابراین، مصرف قارچ نیز میتواند به حفظ سلامت دهان و دندان کمک کند.
پیاز
پیاز، یک ماده غذایی فوقالعاده است که کمتر کسی از خواص آن برای حفظ سلامت دندانها و لثهها آگاهی دارد. پیاز خام حاوی سولفور آنتیباکتریال قوی است که باعث از بین رفتن باکتریهای مضر در دهان میشود و برای سلامت دهان و دندان بسیار مفید است.
تنها مسئله بعد از خوردن پیاز، ایجاد بوی بد دهان است که برای رفع بوی بد پیاز از دهان، میتوانید آن را با مقداری جعفری تازه یا نعنا مصرف کنید.
خوردنی های مضر برای دندان
حالا که چند مورد از دوستان دهان و دندان را معرفی کردیم، بد نیست نگاهی داشته باشیم به خوردنی های مضر برای دندان.
میوههای خشک شده
میوههای خشک شده حاوی قند زیادی هستند و ممکن است پوسیدگی دندانها را افزایش دهند بنابراین باید در مصرف آنها احتیاط کرد.
گوجه فرنگی
مصرف گوجه فرنگی به دلیل اسیدی بودن آن، ممکن است برای دندانها مضر باشد. با این حال، اگر آن را به عنوان بخشی از وعده غذایی مصرف کنید، خطر آسیب به دندان ها کاهش مییابد.
خیارشور
خیار شور حاوی سرکه است که اسیدی بوده و باعث تخریب مینای دندان میشود. همچنین، بسیاری از خیارشورها قند دارند که برای دندانها مضر است.
سرکهی سیب
سرکهی سیب بسیار اسیدی است و ممکن است به سرعت مینای دندان را تخریب کند. اگر میخواهید سرکهی سیب مصرف کنید، آن را با آب رقیق کرده و بعد از مصرف، دهان و دندان خود را خوب آبکشی کنید.