سردار سلامی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم تقدیر از ملی پوشان کشتی از آن به عنوان یکی از دلنشینترین جلساتی که در آن حضور یافته یاد و از این جهت علی رضا دبیر تشکر کرد.
وی با بیان اینکه جامعه ورزش کشور بخش مهمی از شخصیت کشور ماست، افزود: کشورها را همیشه با ستارگانشان میشناسند. شخصیتهایی که نام یک کشور را جهانی میکنند و پرچمها را به اهتزاز در میآورند و سرود کشور را مینوازند و بازخوانی میکنند. آنها عصارهای از یک ملت هستند که به میدان میروند و سازنده بخش مهمی از عظمیت بزرگی و شخصیت یک کشور هستند. کسانی هستند که در دیدگاه جامعه و جهان فاتح قلههای بزرگ هستند، شخصیتهای آرمانی که مخصوصا جوانان کشور دوست دارند در جای آنها قرار بگیرند.
وی با یادآوری اینکه یکی از آرزوهای نوجوانان و جوانان همه کشورها این است که به جایگاه ورزشکاران کشورشان نزدیک شوند، گفت: ورزشکاران محبوبترین اقشار هر جامعهای هستند و دلیل این امر این است که قهرمانان ورزشکار با تحمل سختیها و تلاشها و تمرینات فوق طاقت یک انسان میتوانند در میادین بینالمللی بدرخشند و در یک رقابت سخت نام یک کشور را پرآوازه کنند.
سلامی در ادامه افزود: خیلی از کشورها بواسطه ورزشکارانشان مورد احترام هستند. فکر میکنم در جریان جام جهانی ۹۸ در لبنان بودم. در آنجا مرسوم است هر خانوادهای که دوست دارد یک کشور پیروز شود پرچم آن کشور را از پنجره خانه اش آویزان میکند و ما دیدیم در آن ایام فقط پرچم دو کشور ایران و برزیل از خانهها آویزان بود.
وی خاطرنشان کرد: ما افتخارآفرینی پیشکسوتان عزیزی که اینجا حضور دارند را فراموش نمیکنیم. البته ما آن زمان تلویزیون نداشتیم، اما از رادیو گزارشهای مرحوم عطا بهمنش را میشنیدیم و در حالیکه در روستا گندم درو میکردیم به همراه مرحوم پدرم این گزارشها را گوش میکردیم و از پیروزی آنها خوشحال میشدیم.
فرمانده سپاه پاسداران، افزود: شما هیچوقت پوریای، ولی را از یاد نمیبرید یا شخصیت جهان پهلوان تختی یک شخصیت بزرگ برای همه است. یا شهید هادی، صدرزاده و ۱۵۰۰ شهیدی که از جامعه کشتی تقدیم ملت شده اند از یاد نمیروند.
سلامی اضافه کرد: یک کشتی گیر دارای شخصیت فیزیکی فوق العادهای است. وقتی یک کشتی گیر روی پل میرود گردن باید فشار بسیار زیادی را تحمل کند تا دوارم بیاورد. وقتی روی پل میروند فشار سنگین روحی و روانی و جسمی به آنها وارد میشود و یک کشتی گیر باید قدرت و مقاومت زیادی داشته باشد تا از آن پیروز بیرون بیاید. شاید ۸ سال زمان ببرد تا یک کشتی گیر در ۶ دقیقه عملکرد خیلی خوبی داشته باشد و تحت تاثیر نام حریف، داوری، انتظارات یک ملت و فشار تماشاگران قرار نگیرد.
سلامی در ادامه با اشاره به رقابت حسن یزدانی و دیوید تیلور آمریکایی، گفت: بعضی وقتها حسن آقای عزیز ما با کشتی گیر آمریکایی که ظاهرا شکست کمی داشته است، رقابت دارد. اگر او با یاد خدا به میدان برود حتما موفق میشود. حریف هم همان تمریناتی که شما انجام میدهید را انجام میدهد. گاهی ممکن است از ناداوریها گله کنیم، اما همه چیز معمولا مساوی است. این را بدانید او هم دقیقا هم وزن شماست، اما نگران نباشید شما مسلمان هستید و با ذکر و یاد خدا قطعا پیروز میشوید.
وی با بیان اینکه با دو رکعت نماز بچهها شاداب میشوند و حتی بعضی وقتها با شادابی میبازند، ادامه داد: ورزشکار قوی کسی است که در پیروزی لطیف باشد و در شکست عزیز باشد. مسابقه کشتی اینطور است که حتما باید یک نفر پیروز شود و زیبایی آن هم همین است. باخت اگر توام با عزت باشد زیباست.
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه طعم تلخ شکست و طعم شیرین پیروزی را ما خیلی در میدان جنگ قوی درک کردیم، گفت: اگر خودمان را دست کم بگیریم کم میآوریم. وقتی کشتی میبینم از استرس زیاد به صندلی فشار میآورم یا با وزنه بردارمان بلند میشوم. بچهها میگویند بابا چرا اینطور میکنیم میگویم این یک نفر تمام ایران است که روی تشک رفته است. برد و باخت کمترین مسئله ورزش است. هر وقت میروید برای برد بروید و از هیچ چیز هم نگران نباشید. گاهی یک یا علی وسط میدان به شما دو برابر انرژی میدهد.
وی ادامه داد: مقالهای میخواندم بهترین کار این است کشتی گیر برنده دست بازنده را بگیرد. اینها به شخصیت کشتی گیر ارتفاع میدهد. جوانمردی در ورزش خیلی مهم است. هنوز دنیا در ابهام گلی است که مارادونا با دست زده است. همیشه میگویمای کاش وقتی ورزشکار ما خطا کرد و داور ندید به آن اقرار کنیم. این یعنی شجاعت و کمک میکند حقی از حریف ضایع نشود.
سلامی همچنین با اشاره به قریب الوقوع بودن المپیک تاکید کرد: تا المپیک بعدی فاصله زیادی نیست. بچهها باید ایران را پرستاره کنید. نام شما معادل قهرمانی جهان است و هیچ چیز کم ندارید.