این ویتامین در فصل سرما از ریه‌های شما حفاظت می‌کند

محققان دانشگاه کپنهاگ دریافته اند افرادی که ویتامین K کمتری دریافت می‌کنند، با کاهش توانایی تنفس مواجه هستند. همچنین، کمبود مزمن ویتامین K می‌تواند به ضعف استخوانی منجر شود و خطر شکستگی استخوانی افزایش یابد.
این ویتامین در فصل سرما از ریه‌های شما حفاظت می‌کند
کد خبر : ۵۲۹۸۴

ویتامین K یکی از ویتامین‌های ضروری است که بر بسیاری از عملکرد‌های بدن تاثیر دارد. مهم‌ترین نقش‌های این ویتامین را باید انعقاد خون و بازسازی سلولی دانست به‌طوری‌که مصرف ناکافی ویتامین K می‌تواند به تاخیر در قطع خونریزی بیانجامد. همچنین، در موارد کمبود‌های شدید امکان خونریزی‌های زیرپوستی، بینی و گوارشی نیز وجود دارد.

ویتامین K و سلامت ریه‌ها
براساس مطالعه اخیر، ویتامین K برای مقابله با بیماری‌های انسدادی ریه و آسم موثر است. محققان دانشگاه کپنهاگ دریافته اند افرادی که ویتامین K کمتری دریافت می‌کنند، با کاهش توانایی تنفس مواجه هستند. همچنین، کمبود مزمن ویتامین K می‌تواند به ضعف استخوانی منجر شود و خطر شکستگی استخوانی افزایش یابد.

بدن به چه مقدار ویتامین K نیاز دارد؟
ویتامین K به دو دسته ویتامین K۱ و K۲ تقسیم می‌شوند. ویتامین K در خوراکی‌های گیاهی و K۲ در خوراکی‌های با منشا حیوانی مانند دل و جگر و انواع گوشت‌ها وجود دارد. توصیه می‌شود بزرگسالان روزانه به ۷۰ میکروگرم ویتامین K نیاز دارند. مقدار توصیه شده برای نوجوانان ۶۵ میکروگرم، کودکان ۷ تا ۱۰ سال ۳۰ میکروگرم و کودکان ۴ تا ۶ سال ۲۰ میکروگرم است.

جعفری: این سبزی یکی از بهترین منابع ویتامین K است. ۲ قاشق جعفری تازه ساطوری می‌تواند نیاز روزانه به این ویتامین را تامین کند. البته افرادی که از دارو‌های ضدانعقاد استفاده می‌کنند نباید در مصرف جعفری افراط کنند.

کلم‌پیچ: کلم‌پیچ از دیگر سبزیجات سرشار از ویتامین K محسوب می‌شود. ۶۰ گرم از این کلم ۵۳۰ میکروگرم ویتامین K دارد. از کلم‌پیچ می‌توان به‌شکل خام در انواع سالاد یا پخته در سوپ و آش استفاده کرد. کلم بروکلی نیز از این نظر خواص مشابه کلم‌پیچ را دارد.

اسفناج؛ اسفناج از سبزیجات مغذی زمستانی است که به‌دلیل آهن شهرت دارد. اما مصرف آن می‌تواند برای تامین ویتامین K نیز مفید باشد. گرچه اسفناج پخته بیشتر مورد مصرف است، اما خام آن ارزش تغذیه‌ای بیشتری دارد.

دانه‌های سویا؛ سویا به‌دلیل پروتئین بالا جایگزین گوشت به‌حساب می‌آید. البته این دانه‌ها ارزش تغذیه‌ای بالایی دارند و به‌عنوان مثال سرشار از ویتامین K هستند. از روغن سویا نیز برای تامین این نیاز بدن می‌توان استفاده کرد.

چای سبز؛ یکی از خواص چای سبز، کمک به تامین ویتامین K است. البته افرادی که دارو‌های ضدانعقاد مصرف می‌کنند، بهتر است از چای سبز پرهیز کنند. در کل، نوشیدن یک فنجان چای سبز در روز نقش مهمی در تامین ویتامین K دارد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر