کبد مسئولیت اصلی را در متابولیسم پروتئینها، یعنی سنتز و تجزیهشان برعهده دارد. تمام پروتئینهای خون در بدن ما به جز گاما گلوبولینها، در کبد سنتز میشوند. همچنین این ارگان بدن مسئول سنتز بخش اعظمی از آمینواسیدها است. کبد در تولید فاکتورهای انعقادی و همچنین تولید سلولهای قرمز خونی نقش ایفا میکند.
بنابراین با چنین وظایف مهمی که کبد بر عهده دارد، حفاظت سلامتیش حائز اهمیت است.
برخی مواد غذایی اثرات مفیدی بر کبد دارند. این مزایا شامل موارد زیر است:
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای کبدی و سرطان
افزایش سطح آنتی اکسیدان
افزایش آنزیمهای سم زدایی کبد
بسیاری از مواد غذایی حاوی ترکیبات یا آنتی اکسیدانهای خاصی هستند که نشان داده شده است از عملکرد کبد حمایت میکنند.
میوههای مانند گلابی، انگور، گریپ فروت، بلوبری، زغال اخته و سبزیجاتی مانند کلم بروکلی از این جمله موادند.
طبق مقالات علمی غذاهای حاوی ترکیباتی مانند آنتی اکسیدانها میتوانند با کاهش التهاب، کاهش استرس اکسیداتیو و جلوگیری از آسیب سلولی از سلامت کبد حمایت کنند.
قابل توجه است که برخی مواد غذایی دارای فیبر بالایی هستند و میتوانند به مدیریت وزن شما کمک کنند تا اطمینان حاصل کنید که کبد شما به درستی کار میکند.
پیشنهاد میشود در انتخاب غذاها دقت کنید تا حاوی مواد مغذی مانند پروتئین یا چربیهای سالمتری باشند تا برای درمان یا پیشگیری از سایر بیماریهای مرتبط با کبد مانند دیابت مفید باشند.