برای بسیاری از مردم جهان نوشیدن یک فنجان قهوه صبحگاهی به انجام مراسم و مناسک شباهت دارد. چه قهوه سیاه را میل کنید چه دم کرده و یا سرد آن را ترجیح دهید قهوه آغاز روز بسیاری از مردمان جهان را نشان میدهد. ممکن است تعجب کنید که این بخش از برنامه روزانه شما تا چه اندازه سالم است.
فواید قهوه برای سلامتی بدن
به گزارش یاهونیوز، مهم نیست که قهوه چگونه دم میشود واقعیت آن است که قهوه حاوی برخی مواد مغذی مانند منیزیم، همراه با پلی فنولها و کافئین است. برای سالیان متمادی از قهوه به عنوان یک عامل سرطان زای احتمالی یاد میشد. با این وجود، اکنون در بسیاری از نتایج مطالعات به فواید بالقوه قهوه برای سلامتی اشاره شده است. قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است یک محرک طبیعی که ممکن است عملکرد شناختی، تمرکز و هوشیاری را افزایش دهد. برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم قهوه ممکن است با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها، بیماری پارکینسون و بیماری آلزایمر مرتبط باشد.
خطرات قهوه برای سلامتی
کافئین یک محرک عامل اصلی نگران کننده در مورد قهوه است. محتوای کافئین در قهوه بسته به عواملی مانند نوع دانههای قهوه، روش دم کردن و اندازه سرو قهوه میتواند متفاوت باشد. سازمان غذا و داروی امریکا ۴۰۰ میلی گرم کافئین در روز را "به عنوان مقداری که به طور کلی با اثرات خطرناک و منفی مرتبط نیست" ذکر کرده است با این وجود، تاثیر ان میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و بستگی به میزان حساسیت آنان به کافئین و سرعت متابولیسم آن دارد.
مصرف زیاد قهوه میتواند منجر به اضطراب، مشکلات گوارشی، لرزش عضلات، سردرد، وابستگی به کافئین و اختلال در جذب کلسیم شود. کافئین بیش از حد میتواند ضربان قلب و فشار خون فرد را افزایش دهد. در نتیجه، به افرادی که دارای شرایط پزشکی مانند مشکلات قلبی، ریفلاکس اسید یا اختلالات اضطرابی هستند توصیه میکند که مصرف قهوه را محدود کرده یا از مصرف آن خودداری ورزند. به زنان باردار توصیه میشود میزان کافئین مصرفی خود را به ۲۰۰ میلی گرم در روز محدود کنند.
کافئین همچنین میتواند عواقب کشندهای داشته باشد. سازمان غذا و دارو تخمین میزند که مصرف سریع حدود ۱۲۰۰ میلی گرم کافئین میتواند منجر به اثرات سمی مانند ایجاد تشنج شود.
آیا نوشیدن هر روز قهوه مفید است؟
این که آیا نوشیدن هر روز قهوه "سالم" است یا خیر در نهایت به سلامت فردی شما و میزان مصرف تان بستگی دارد و بر اساس میزان تحمل افراد نسبت به کافئین و میزان حساسیت آنان نسبت به اثرات آن و سرعت متابولیسم آن متفاوت است، اما اکثر افراد میتوانند با خیال راحت قهوه مصرف کنند. برای یک گزینه کم کالری قهوه سیاه با حداقل شکر، خامه یا طعم دهنده توصیه میشود.