اضافه وزن داشتن با بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله سرطان مرتبط است. مطالعات متعددی نشان دادهاند که چاقی با خطر ابتلا به حداقل ۱۳ نوع سرطان مرتبط است و در برخی مناطق مانند آمریکای شمالی، اروپا و خاورمیانه، چاقی در ۹ درصد از کل موارد سرطان نقش دارد. حتی ممکن است در بریتانیا طی ۲۵ سال آینده به مهمترین علت سرطان در زنان تبدیل شود. بنابراین کاهش وزن به وضوح یک هدف مهم سلامتی است.
با این حال یک مطالعه جدید، نتیجه غیرمنتظرهای را به همراه دارد. این مطالعه نشان داد که کاهش وزن با نرخ قابل توجه بیشتری از ابتلا به سرطان طی ۱۲ ماه پس از کاهش وزن در مقایسه با افرادی که وزن کم نکرده بودند، مرتبط بود.
در این مطالعه از دادههای نزدیک به ۱۶۰ هزار متخصص بهداشت استفاده شد که به طور متوسط ۲۸ سال مورد مطالعه قرار گرفتهاند. این افراد تا سال ۲۰۱۶ هر دو سال یک بار جزئیات سلامت و شیوه زندگی خود را گزارش کردهاند. پژوهشگران توجه ویژهای به تغییرات وزن آنها داشتند.
شرکتکنندگان بر اساس میزان عمدی کاهش وزن به سه گروه تقسیم شدند: «بالا» برای کسانی که هم رژیم غذایی و هم ورزش میکردند، «متوسط» برای بهبود در رژیم غذایی یا ورزش و «کم» برای گروهی که نه رژیم غذایی چندان سالمی داشتند و نه به طور منظم ورزش میکردند.