این خوارکی‌ها شما را شنواتر می‌کند

اخیرا تحقیقات بسیاری انجام شده که نشان می‌دهد برخی از الگو‌های تغذیه‌ی ممکن است در واقع خطر ابتلا به کم شنوایی را کاهش دهند و یا به بهبود شنوایی کمک کنند.
این خوارکی‌ها شما را شنواتر می‌کند
کد خبر : ۵۹۷۰۳

تغذیه مناسب می‌تواند به بهبود شنوایی کمک کند، اما باید توجه داشت که مصرف خاصی از یک خوراکی خاص نمی‌تواند به تنهایی مسئله را حل کند.

با این حال، برخی از مواد غذایی که ممکن است به بهبود شنوایی کمک کنند.

عبارتند از: ۱. مواد غذایی حاوی آهن: کمبود آهن می‌تواند باعث کاهش شنوایی شود. بنابراین، مصرف مواد غذایی حاوی آهن مانند گوشت، ماهی، سبزیجات تاریک رنگ و غلات کامل می‌تواند مفید باشد. 

 ۲. مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان‌ها: آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند در پیشگیری از آسیب‌های اکسیداتیو و آسیب به گوشینه‌ها کمک کنند. مواد غذاییی مانند میوه‌ها، سبزیجات، مغز‌ها و روغن‌های گیاهی حاوی آنتی اکسیدان‌ها هستند.

۳. مواد غذایی حاوی اسید چرب امگا-۳: اسید‌های چرب امگا-۳ می‌توانند در بهبود جریان خون به گوشینه‌ها و پیشگیری از آسیب به شنوایی کمک کنند. ماهی چرب مانند ماهی‌های روغنی (مانند ماهی سردآبی، ماهی قزل‌آلا)، کنجد، وجود دارند.

۴. ویتامین‌ها و مواد معدنی: مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم مانند ویتامین C، ویتامین E، منیزیم، و روی نیز می‌تواند در حفظ سلامت شنوایی مفید باشد. این مواد غذایی در میوه‌ها، سبزیجات، مغز‌ها و غلات یافت می‌شوند.

استفاده از تنوع در تغذیه و مصرف مواد غذایی سالم و ترکیبی از این عناصر می‌تواند به بهبود شنوایی کمک کند. همچنین، به یاد داشته باشید که مشاوره با پزشک یا متخصص تغذیه نیز می‌تواند راهنمایی کامل‌تری در این زمینه فراهم کند.

ساره حسینی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: تغذیه به عنوان یک عامل مهم در حفظ سلامتی انسان شناخته شده و نه تنها بر رشد و عملکرد بدن بلکه بر سلامت و عملکرد شنوایی هم تاثیرگذار است.

اخیرا تحقیقات بسیاری انجام شده که نشان می‌دهد برخی از الگو‌های تغذیه‌ی ممکن است در واقع خطر ابتلا به کم شنوایی را کاهش دهند و یا به بهبود شنوایی کمک کنند.

وی افزود: مصرف مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها مانند ویتامین C، ویتامین E و سلنیوم می‌تواند به داشتن شنوایی بهتر و سالم کمک کند. این ترکیبات در میوه‌ها و سبزیجات تازه به وفور یافت می‌شوند.

عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: رژیم غذایی ناسالم و سرشار از شکر و کربوهیدرات و رژیم‌های غذایی دارای چربی‌های اشباع شده و کلسترول، اثرات مضری بر شنوایی دارند که با مصرف کمتر این مواد غذایی می‌توان از کاهش شنوایی ناشی از افزایش سن جلوگیری کرد. حسینی با بیان اینکه مواد معدنی پتاسیم، روی و منیزیم همگی برای حفظ و سلامت و عملکرد شنوایی ضروری هستند، بیان کرد: رعایت تغذیه سالم و متنوع، استفاده از مغز بادام، گردو و فندق و غذا‌های دارای اسید‌های چرب اُمگا ۳ مانند ماهی‌ها، گردو و دانه‌های کتان، چیا و مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزیجات تازه در رژیم غذایی باعث سلامت سیستم شنوایی می‌شود.

وی ادامه داد: مواد معدنی موجود در مواد غذایی مانند پتاسیم در موز، سیب زمینی، اسفناج، گوجه فرنگی، کشمش، زردآلو، خربزه، پرتقال، ماست و شیر کم چرب نقش مهمی در عملکرد گوش داخلی و تبدیل صدا‌ها به سیگنال‌هایی قابل درک برای مغز دارد. همچنین در کاهش شدت بیماری وزوز گوش مفید است.

پژوهشگر جهاد دانشگاهی گفت: با افزایش سن به مرور قدرت شنوایی کاهش می‌یابد و کم شنوایی ناشی از افزایش سن (پیرگوشی) اکنون رایج است. با تامین ویتامین‌های مورد نیاز بدن می‌توان از کاهش شنوایی ناشی از افزایش سن جلوگیری کرد.

حسینی تصریح کرد: کمبود ویتامین B۱۲ و اسید فولیک (B۹)، به ویژه در سنین بالاتر، با افزایش غلظت سرمی هموسیستئین (Hcy) همراه است که تأثیر نامطلوب بر جریان خون در حلزون گوش دارد و شنوایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. وی افزود: مطالعات نشان داده‌اند که کمبود مواد مغذی مانند B۱۲ و اسید فولیک می‌تواند شنوایی را تا ۳۹ درصد کاهش دهد، در حالی که افزایش این مواد مغذی می‌تواند تا ۲۰ درصد از شنوایی محافظت کند.

وی بیان کرد: استفاده از مواد غذایی دارای ویتامین B۹ مانند اسفناج، شلغم، بروکلی و لوبیا باعث بهبود وزوز گوش و همچنین کاهش شنوایی ناگهانی و مرتبط با افزایش سن می‌شود. کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی (SSNHL) یا کاهش ناگهانی و غیرقابل توضیح شنوایی نیز با مصرف مواد غذایی دارای روی مانند گوشت، بادام هندی، بادام، اسفناج و شکلات تلخ قابل پیشگیری است.

حسینی اظهار کرد: کاهش شنوایی به مرور باعث زوال شناختی و کاهش عملکرد‌های ذهنی مانند تفکر و حافظه شده و با افسردگی و انزوای اجتماعی نیز مرتبط است؛ به همین جهت باید کم شنوایی را جدی گرفت.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر