کاهو از سبزیجات پر خاصیت است همچنین برگ کاهو برای سلامت بدن هم بسیار مفید است و به درمان بیماریها کمک شایانی میکند.
این سبزی پر مصرف خوابتان را تنظیم میکند
کاهو یکی از پرمصرفترین سبزیجات دنیاست که خواص زیادی برای سلامتی بدن داشته و دارای تاریخی کهن است. داشتن تناسب اندام و مقابله با سرطان و تقویت چشمها و... از فواید بی شمار مصرف روزانه کاهو است. کاهو، حاوی آنتی اکسیدان و ویتامینهای فراوانی است. به همین جهت یکی از محبوبترین سبزیجات به شمار میآید. این سبزی اغلب در سالادها و انواع غذاها مانند ساندویچ، سوپ و ... استفاده میشود، همچنین میتوان آن را پخت. کاهو به راحتی کشت میشود و برای رشد به دمای پایینی نیاز دارد.
یک منبع غنی از ویتامینهای K و A است. اگرچه کاهو شبیه به کلم به نظر میرسد، اما یک تفاوت بین آن دو در میزان آب است. تاریخ این سبزی به مصر باستان بر میگردد که از دانههای آن روغن استخراج میکردند. شواهدی نشان میدهد که این گیاه، ۲۶۸۰ سال قبل از میلاد مسیح وجود داشته است و به طور خاص به عنوان یک گیاه دارویی نامیده میشود.
این سبزی در اواخر قرن ۱۵ از اروپا تا آمریکا با کریستوفر کلمبوس سفر کرد و کتابهای که در اواسط قرن ۱۸ و اوایل قرن ۱۹ منتشر شده اند، از انواع کاهو که امروز یافت میشوند، صحبت کرده است.
ارزش غذایی کاهو
یک فنجان کاهو (۳۶ گرم) حاوی فقط ۵ کالری و ۱۰ گرم سدیم است. کلسترول و یا هرگونه چربی ندارد.
خواص و مزایای کاهو چیست؟
کاهو حاوی آنتی اکسیدانهای مانند ویتامین C و سایر مواد مغذی مانند ویتامین A و K و پتاسیم است. این سبزی، سبز برگ دار به مبارزه با التهاب و بیماریهای مرتبط با آن مانند دیابت و سرطان کمک میکند. هر چه کاهو تیرهتر باشد، حاوی مواد مغذی بیشتری است. با این وجود، در ادامه خواص مصرف کاهو برای سلامت، درمان و تناسب اندام بررسی خواهیم کرد؛
۱. مبارزه با التهاب
برخی از پروتئینهای موجود در کاهو مانند لیپواکسیژناز کمک میکنند تا التهاب کنترل شوند. در یک مطالعه ایرانی ثابت شده است که کاهو در طب سنتی برای کاهش التهاب و درد در استخوان مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس انجمن بنیاد آرتروز، سبزیجاتی مانند کاهو که سرشار از ویتامین K هستند به طور چشمگیری باعث کاهش التهاب میشوند. شما میتوانید معمولا دو فنجان از آب کاهو را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. سایر سبزیجاتی که حاوی ویتامین K هستند، عبارتند از کلم، کلم بروکلی و اسفناج.
۲. کمک به کاهش وزن
کاهو میتواند یک غذای اصلی برای کاهش وزن باشد. زیرا یک عدد کاهو فقط ۵ کالری دارد. علاوه بر این کاهو کمک میکند تا ریز مغذیهایی که به سختی در رژیمهای غذایی کم کالری یافت میشوند، به دست آید. همچنین حاوی ۹۵% آب و ۱ گرم فیبر است. فیبر باعث میشود که احساس پر و سیر بودن کنید و جلوی اشتهای شما را میگیرد. کاهو همچنین بسیار کم چربی است، از این رو برای کاهش وزن بسیار مناسب میباشد. اضافه کردن یک برگ از کاهوی رومی به ناهار، میتواند یک ایدهی بسیار عالی باشد.
۳. بهبود سلامت مغز
از جمله بیماریهایی که به واسطه کاهش سلامت مغز به وجود میآید، آلزایمر و افسردگی است. مطالعات زیادی در مورد خواص کاهو صورت گرفته است که نشان میدهند، مصرف آب کاهو به افزایش روابط میان رشتههای عصبی در مغز کمک کند. این کار باعث خواهد شد که میزان احتمال بروز آلزایمر به شدت کاهش پیدا کند. علاوه بر این، کاهو نیترات کافی در خود دارد که باعث کاهش احتمال بروز بیماریهای ناشی از افزایش سن میگردد. همچنین امگا ۳، ترکیبی اساسی برای مبارزه با افسردگی و کاهش استرس در زندگی روزانه است.
۴. بهبود سلامت قلب
کاهو منبع غنی از ویتامین B است. این ویتامین نقش مهمی در سلامتی قلب و عروق دارد. خوردن مقدار کافی از ویتامین B باعث میگردد احتمال بروز لختههای درون عروق به شدت کاهش پیدا کند. با کاهش لختگی در رگ ها، سلامتی بیشتر برای قلب به ارمغان میآورد. چنانچه در بخش سلامت نمناک و در بحث مواد غذایی مفید برای سلامت قلب اشاره شد، علاوه بر ویتامین B، ویتامینهای A و C نیز در کاهو وجود دارند که به نوبه خود، کمک بسیاری در کاهش بروز آسیبهای قلبی و عروقی در بدن دارند. مصرف دو قاشق غذاخوری کاهو در رژیم غذایی روزانه، قلب شما را سالم نگه میدارد. همچنین حاوی پتاسیم است که برای کاهش فشارخون شما نیز مفید باشد. پتاسیم ترکیبی است که به عنوان متعادل کننده فشارخون در افراد پرفشار مورد استفاده قرار میگیرد.
۵. مبارزه با سرطان
در مناطقی از دنیا مانند ژاپن که مصرف کاهو به طور متداول و معمول در آن وجود دارد، احتمال بروز سرطان معده بسیار کم است. علاوه بر این مشاهدات، برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف کاهو از بروز انواع سرطانها مانند سرطان دهان، مری و گلو پیشگیری میکند. مطالعات بیشتر در مورد سرطان نشان داده است که کاهو، باعث کاهش بروز سرطان ریه در افراد سیگاری میشود و برای آنها اثر محافظتی دارد.
۶. کاهش خطر ابتلا به دیابت
مطالعات نشان داده است که مصرف روزانه کاهو میتواند خطر بروز دیابت را در افراد کاهش دهد. همچنین خوردن کاهو برای افراد دیابتی توصیه شده است. یکی از خواص کاهو، کنترل قند خود است که از افزایش آن جلوگیری میکند. آب کاهو دارای ۵ کالری انرژی و ۲ گرم کربوهیدرات است. میتوانید از این سبزی به عنوان عاملی برای کاهش قند خون بدون نگرانی از افزایش وزن و چاقی استفاده کنید. کاهو همچنین حاوی کاروتنوئید، ضد سرطانی است که سطح قند خون را کاهش میدهد و میتواند درمان بالقوهای برای دیابت باشد.
۷. بهبود سلامت چشم
کاهو حاوی لوتئین، یک آنتی اکسیدان فوقالعاده است که سلامت بینایی چشم را افزایش میدهد. همچنین برای جلوگیری از بیماری ماکولار که با افزایش سن اتفاق میافتد، بسیار مؤثر میباشد. یک مطالعه نشان داده است، زنانی که کاهو را در رژیم غذایی خود دارند، ۲۳ درصد کمتر احتمال ابتلا به آب مروارید در آنها وجود دارد. کاهو همچنین یک جایگزین خوب و مناسب برای اسفناج است که برای چشم مفید میباشد.
۸. بهبود هضم و سلامت گوارش
فیبر موجود در کاهو، هضم را آسان میکند و سایر بیماریهای گوارشی مانند یبوست و نفخ را درمان میکند. همچنین میتواند درد معده را کاهش دهد و میتواند سلامت روده را افزایش دهد.
۹. کمک به درمان بی خوابی
مادهای در کاهو وجود دارد که سیستم عصبی را آرام میکند. میتوانید با خیال راحت قبل از خواب سالاد مصرف کنید که در روند بی خوابی شما بسیار تاثیر گذار است. کاهو همچنین حاوی مواد دیگری به نام لاکتوسین است که موجب خواب و آرامش میشود. این سبزی حتی در دوران قرون وسطی برای تسکین بی خوابی مورد استفاده قرار میگرفته است.