کاهش قابل توجه قیمت مرغ!

براساس آمار به دست آمده در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳، گوشت مرغ با منفی ۳.۸ درصد نسبت به ماه قبل (فروردین ماه ۱۴۰۳) بیشترین کاهش قیمت را داشته است.
کاهش قابل توجه قیمت مرغ!
کد خبر : ۶۶۵۹۷

تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف کالا‌های خوراکی در مناطق شهری می‌تواند به عنوان یک شاخص مهم برای نظارت بر تورم و نرخ مصرف مردم استفاده شود. این اطلاعات به مسئولان اقتصادی و تصمیم گیران کمک می‌کند تا اثرات تغییرات قیمت‌ها را بر اقتصاد و زندگی روزمره مردم درک کنند و اقدامات مناسبی را برای کنترل تورم و حفظ پایداری اقتصادی اتخاذ کنند.

با محاسبه این درصد تغییرات میانگین قیمت، می‌توان الگوی تغییرات هزینه‌های خانوار‌ها را بررسی کرد، اثرات مستقیم آن را بر توان خرید مردم ارزیابی کرد و مسیری برای کاهش یا کنترل تورم تعیین کرد.

به عنوان مثال، افزایش نسبتی برخی اقلام خوراکی مهم برای گروه‌های خاص جامعه می‌تواند موجب کاهش توان خرید آن‌ها شده و نیاز به تصمیم گیری‌های سریع‌تر مسئولان را افزایش دهد. این اطلاعات می‌تواند به مدیران اقتصادی و سیاست گذاران کمک کند تا بهترین راه حل‌ها را برای مدیریت اقتصادی و اجتماعی در نظر بگیرند.

در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف کالا‌های خوراکی در مناطق شهری کشور بشرح زیر است:

در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آنها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به اقلام "گوشت گوسفند" با ۴.۵ درصد و "گوشت گاو و گوساله" با ۱.۳ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به "مرغ ماشینی" با منفی ۳.۸ درصد بود.

در گروه نان و غلات اقلام "رشته آش" با ۱۵.۰ درصد و "برنج ایرانی درجه یک" با ۳.۵ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "شیر خشک" با ۳.۱ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به "تخم مرغ ماشینی" با منفی ۵.۴ درصد است.

در گروه میوه و خشکبار، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "لیمو ترش" با ۱۱.۷ درصد و "پرتقال" با ۸.۳ درصد است و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به "هندوانه" با منفی ۲۱.۹ درصد است.

در گروه سبزیجات و حبوبات، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "گوجه فرنگی" با ۱۴.۷ درصد، "سیب زمینی" با ۱۳.۶ درصد و "هویج فرنگی" با ۱۲.۱ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به "خیار" با منفی ۷.۷ درصد و "بادمجان" با منفی ۵.۳ درصد است.

در گروه قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "چای خارجی بسته‌ای" با ۵.۱ درصد، "قند" با ۵.۰ درصد و "شکر" با ۳.۷ درصد است.

طبق گزارش اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مرکز آمار ایران، از ۵۳ قلم خوراکی منتخب در نقاط شهری، تعداد ۲۲ قلم، درصد تغییر سالیانه بالاتر از نرخ تورم نقطه‌ای نقاط شهری کشور (۳۱.۶ درصد) داشته‌اند.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر