انواع محیط کاری و مشاغل مختلف، به لباسهای کاری متنوعی نیاز دارند. شخصی که روی یک دکل نفتی کار میکند، ممکن است به لباس ضدآتش نیاز داشته باشد. از طرفی، شخصی که مشغول باغبانی یا کارواش است، احتمالا به لباس کاری که جنس پارچهاش ضدآب باشد، نیاز دارد. از این رو، در مطلب پیشرو به انواع پارچه استفاده شده در لباس کار و ویژگیهای آنها میپردازیم، تا بتوانیم تفاوت کیفیت آنها را بهتر تشخیص دهیم.
هر نوع پارچهای که در ساخت انواع لباس کار استفاده میشود، باید یک سری ویژگیهای کلی را داشته باشد. به بیان بهتر، فارغ از اینکه لباسهای کار باید متناسب با فصل گرما یا سرما تولید شوند، مهم است با توجه به نوع شغل، از میزان شدت و آسیبی که ممکن است فرد با آن مواجه شود نیز بکاهند. بنابراین جنس پارچهای که لباس کار از آن تهیه میشود، باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد تا راحتی کارگران را تامین کرده و به جلوگیری از خستگی و افزایش بهرهوری آنها کمک کند.
پارچههای لباس کار، اغلب از ترکیبی از مواد یا الیاف متعدد ساخته میشوند، تا بتوانند علاوهبر راحتی، دوام خوبی نیز داشته باشند. در بخش زیر این دو ویژگی مهم پارچه لباس کار را بررسی کردهایم:
ایمنی: ایمنی مهمترین دلیل برای انتخاب پارچه مناسب لباس کار است. چراکه لباس کار از کارگران در برابر سختترین شرایط محافظت میکند. از این رو پارچه انتخاب شده باید میزان قابلقبولی از ایمنی را برای افراد در محیطهای خشن فراهم کند.
راحتی: جنس لباس کار علاوهبر تامین ایمنی، باید راحتی فرد را نیز تامین کند. نمیتوان انتظار داشت که جنس پارچه لباس کار مناسب تابستان با نوع پارچه به کار رفته در تولید لباس کار زمستانی یکی باشد. جنس پارچه تابستانی برخلاف زمستانی باید علاوهبر مقاومت، قابلیتتنفس نیز داشته باشد. همچنین اگر لباس کار راحتی نداشته باشید، انجام کار روزانه آسان نخواهد بود.
شاید بپرسید پارچه مناسب که بتوان در تهیه لباس کار استفاده کرد چیست؟ در جواب باید بگوییم، پارچهای که لباس کار از آن ساخته میشود، تعیینکننده این است که آن لباس چقدر راحت و ایمن است. بنابراین جنس مناسب پارچه برای لباسهای کار، به محیطی که از آنها استفاده میشود، بستگی دارد. هرچند شاید در نگاه اول، تمام لباسهای کار یکسان بهنظر بیایند، اما میتوان تفاوتهای فنی را در سبکهای مختلف از یکدیگر تشخیص داد.
وقتی صحبت از پارچه استفاده شده در تهیه لباس کار میشود، باید گفت که اکثر آنها از یک نوع جنس نیستند. معمولا پنبه، پلیاستر یا ترکیبی از هر دو آنها با هم استفاده شده، تا پلیپنبه بدست آید. در هر حال اکنون در بخش زیر، به معرفی انواع پارچه استفاده شده در لباس کار میپردازیم. آشنایی با آنها به شما کمک میکند تا جنس مناسب پارچه را برای تهیه لباس کار خود و یا کارمندانتان انتخاب کنید.
پنبه خواص بسیار ویژهای دارد، زیرا یک ماده طبیعی و خالص است. بهعنوان یک ماده طبیعی، پنبه فوقالعاده سبک، قابلتنفس و بسیار نرم بوده و به همین دلیل، پوشیدن آن بسیار راحت است. همچنین تا دمای ۹۵ درجه سانتیگراد میتوان آن را شست. به دلیل این ویژگیها، لباس کار ساخته شده از پنبه خالص برای افرادی که در نزدیکی اخگر کار میکنند، ضروری است. بنابراین میتوان نتیجه گرفت، پنبه برای تهیه لباس کار تابستانی و کسانی که مستعد تعریق شدید هستند، ایدئال است.
پلیاستر یک ماده مصنوعی بوده که فوقالعاده بادوام، انعطافپذیر و مقاوم در برابر چین و چروک است. علاونبر آن، به دلیل سبکوزن بودن و قابلیت جذب رطوبت، بسیار محبوب و پرکاربرد است. با این حال، برخلاف پنبه، بسیار قابلتنفس نیست. بنابراین پوشیدن لباسی از جنس پلیاستر، در آب و هوای گرم، میتواند آزاردهنده باشد. از این رو میتوان نتیجه گرفت، اگرچه پلیاستر خیلی نرم و راحت نیست، اما میتوان آن را با پنبه ترکیب کرد و از آن برای ساخت یک لباس کار بادوام و راحت استفاده کرد.
نایلون یکی از نمونههای الیاف پلیآمید است که برای استحکام بخشیدن و دوام در لباسهای کار استفاده میشود. این جنس نسبت به سایر پارچهها مقاومت بیشتری در برابر رطوبت داشته و سریعتر خشک میشود. با این حال، معمولا نایلون را با پارچههای با کارایی بالاتر ترکیب میکنند، تا ویژگیهای بهتری را برای لباس کار فراهم کند. بنابراین میتوان گفت، نایلون به دلیل استحکام، دوام و طول عمر بالای خود، کاربرد گستردهای در تهیه لباس کار دارد.
از دیگر انواع پارچه استفاده شده در لباس کار میتوان به کانواس اشاره کرد. ساختار بافتی کانواس بهگونهای است که پارچهای با ظاهری ناهموار، خشن، اما خنک را ایجاد میکند. این پارچه تا اندازهای قابلیت کشش داشته و از دوام بالایی برخوردار است. این امر بهویژه زمانی که قرار باشد فرد هنگام کار کردن مدام زانو بزند، اهمیت خودش را نشان میدهد.
یکی از انواع جنس پارچه برای تهیه لباس کار، پارچه تویل است. در واقع، ترکیبی از پل استر و پنبه، پارچهای مستحکم به نام تویل ایجاد میکند که بهطور موثر، رنگ و شکل خود را حتی پس از شستشو و خشک کردنهای مکرر حفظ میکند. بافت این پارچه سفت، ضخیم و متراکم است. با وجود این، هنگامی که در لباس کار به کار میرود، این پارچه به نوعی نرم و خنک بهنظر میرسد. همچنین زمانی که این پارچه تحت فشار قرار میگیرد، از انعطافپذیری بالایی برخوردار است.
ممکن است از دیدن نام بامبو در لیست جنس به کار رفته در تهیه لباس کار تعجب کنید، اما واقعا این پارچه وجود دارد. جنس بامبو ضدحساسیت بوده و توانایی قابلتوجهی در جذب رطوبت دارد. علاوهبر آن، نرم و راحت است. جنس بامبو خاصیت آنتیباکتریایی داشته، که به کاهش بوهای نامطبوع کمک میکند. همچنین سطح بالای تنفس آن، از داغ شدن و تعریق پاهای کارگران جلوگیری میکند.
چرم به دلیل دوام بالا، مقاومت در برابر آب و راحتی مناسبی که فراهم میکند، در تهیه لباس کار استفاده میشود. همچنین جنس چرم، فوقالعاده قابلتنفس و عایق است. بنابراین برای روزهای کاری که قرار است مدت طولانی روی پاهای خود بایستید، ایدئال بهنظر میرسد.
امروزه پارچههای متنوع زیادی برای تهیه لباس کار در بازار موجود هستند. انتخاب پارچه و مواد به کار رفته در انواع لباسکار، بدون شناخت دقیق آنها، میتواند چالشبرانگیز باشد. مشخص است که اکثر پارچههای مورد استفاده در انواع لباسهای کار، ترکیبی از چندین ماده مختلف یا الیاف طبیعی و مصنوعی است. این کار بدان جهت انجام میشود که میزان راحتی و دوام پارچه استفاده شده در لباس کار، افزایش پیدا کند. اکنون اگر به دنبال جایی هستید که بتوانید لباس کار با پارچه مناسب را برای خود و کارمندانتان تهیه کنید، پیشنهاد ما به شما فرم پوش است