آشپزی سالم بسیار مهم است، زیرا جریان زندگی شما را تحت کنترل خود دارد. اگر شما در طول روز قند زیاد مصرف کنید، احساس خستگی خواهید کرد؛ و همین طور خوردن غذا با چربیهای اشباع میتواند سلامت قلب و عروق شما را تحت تاثیر قرار دهد. در این مطلب ما به بیان ۳ نکته مهم خواهیم پرداخت که به شما کمک میکنند آشپزی سالمی را تجربه کنید که علاوه بر خوشمزه بودن، زندگی شما را نیز شیرین کند.
۱- مواد سالم تری را به دستور پخت خود اضافه کنید
مانند پخت نان سیر، استفاده از آرد سبوس دار به جای آرد سفید به افزایش فیبر کمک میکند و باعث میشود پخت شما احساس سیری بیشتری برای شخصی که آن را میخورد داشته باشد. طعم غذای پخته شده با آرد سبوس دار کمی متفاوت خواهد بود، برخی افراد میگویند که طعم آن کمی شبیه آجیل است. اگر میخواهید طعم ملایم تری داشته باشید، میتوانید در هنگام آشپزی نیمی از آرد سبوس دار و نیمی از آرد سفید استفاده کنید.
استفاده از میوه و سبزیجات نیز باعث افزایش فیبر و شیرینی غذای شما میشود. با استفاده از سبزیجات شیرین مانند هویج، چغندر یا کدو سبز، یا میوههایی مانند سیب، توتفرنگی یا آناناس، نیازی به اضافه کردن شکر نخواهید داشت.
استفاده از گوشت شترمرغ به جای گوشت قرمز گوسفندی میتواند چربی بسیار کمتری را در اختیار شما قرار دهد و همچنان طعم فوق العاده غذای شما را یکسان نگه دارد. استفاده از گوشتهای سالمتر در وعده غذایی هر فرد، بسیار مهم است.
۲- مراقب اندازه لقمهها باشید!
به اندازه لقمهها فکر کنید: پختن غذا در قطعات کوچکتر به این معنی است که تمام طعم را میچشید، اما بدون چربی و کالری اضافه در هر وعده!
مانند پخت شاورمای مرغ که به صورت لقمهای میتواند در نظر گرفته شود، بهترین کار این است که بررسی کنید و ببینید هر یک از مواد تشکیل دهنده غذای شما چقدر کالری و قند دارد و بر اساس میزان آن، لقمههای خود را انتخاب کنید.
بر اساس مورد نیاز بدن شما، محتویات لقمههای شما باید تنظیم شده باشد تا در تمامی انرژی و مواد مغزی مورد نیاز خود را با خورده این لقمههای کوچک کسب کنید.
۳- شیرینی مناسب را انتخاب کنید
شیرینی به عنوان یک از دشمنان قلب و عروق انسان شناخته میشود، اما تنوع زیادی در مقدار و نوع چربی مورد استفاده برای تهیه انواع مختلف وجود دارد. حدود یک سوم شیرینی پف دار و چرب است و اگر با کره یا روغن پالم تهیه شده باشد، چربی اشباع بیشتری نسبت به چربیهای غیراشباع مانند روغن آفتابگردان دارد.
همه شیرینیها چربی بالایی ندارند. شیرینیهایی که با کدو حلوایی تهیه میشود اغلب با داشتن طعم شیرین، میزان قند کمی به بدن شما افزایند.
برخی شیرین کنندههای طبیعی مانند عسل و خرما تا حدودی میتوانند قند کمتری وارد بدن شما کنند. با استفاده از آنها میتوانید آشپزی سالم تری را تجربه کنید.
منبع: دندان لند