محققان چینی مدعی شده اند نوع جدیدی از یک برنج غنی شده که گوشت نیز در آن وجود دارد را ابداع کرده اند.
به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، در حقیقت آنها روشی برای کشت سلولهای گوشت به طور مستقیم روی دانههای برنج ایجاد کرده اند. تولید گوشت روی سیاره خاکی چالش به حساب میآید، زیرا به زمین، آب و انرژی زیادی نیاز دارد و از سوی دیگر گازهال گلخانهای انبوهی تولید میکند، اما برنج آزمایشگاهی روشی بهتر برای دستیابی به مواد مغذی است که در میانه چالشهای گفته شده، وجود دارد.
گروهی از محققان مرکز تحقیقات گوشت چین در این زمینه آزمایشی انجام دادند. محققان دانههای برنج را پیش فراوری و سپس از آنها برای کشت لایه نازکی از سلولهای گوشت مرغ یا خوک به طور مستقیم روی سطح دانهها استفاده کردند. آنها دانههای برنج را انتخاب کردند، زیرا غنی از فیبر و مواد مغذی دیگر هستند. علاوه بر آن سلولهای حیوانی نیز به طور خاص در آزمایشگاه برای این منظور تولید شده بودند.
وانگ شووی مولف ارشد پژوهش میگوید این برنج ظاهری نرمال دارد، اما پس از پختن طعم گوشت و برنج را میدهد. به این ترتیب برنج مواد مغذی را فراهم میکند و از سوی دیگر سلولهای گوشت پروتئین را به آن میافزایند. محققان معتقدند با کمک این روش یک وعده غذایی متعادل و مغذی تولید میشود.
چنین غذایی دارای فیبررژیمی، کربوهیدرات، ویتامین و مواد معدنی برنج معمولی است و همزمان آمینو اسیدها و پروتئینهای حیوانی نیز به آن افزوده شده است.
البته به نظر میرسد محققان کره جنوبی نیز مشغول توسعه چنین ایدهای بوده اند.
منبع: مهر