هیدروسل (HI-droe-seel) نوعی تورم در کیسه بیضه است و زمانی رخ میدهد که مایع در غلاف نازک اطراف بیضه جمع شود.
هیدروسل معمولاً دردناک و آزاردهنده نیست و در برخی موارد به هیچ درمانی نیاز ندارد. اما اگر در کیسه بیضه تورم احساس کردید، بهتر است برای بررسی سایر دلایل، به پزشک مراجعه کنید.
معمولاً تنها نشانه هیدروسل، تورم بدون درد یک یا هر دو بیضه است.
مردان بزرگسال که به هیدروسل مبتلا هستند، ممکن است ناراحتی و درد ناشی از سنگینی کیسه بیضهی متورم را تجربه کنند. در این بیماری، شدت درد با اندازه التهاب افزایش مییابد. گاهی اوقات، ناحیه متورم ممکن است در صبح کوچکتر و در اواخر روز بزرگتر شود.
چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر شما یا فرزندتان با تورم کیسه بیضه مواجه دید، به پزشک مراجعه کنید. مهم است که سایر علل تورم (که ممکن است نیاز به درمان داشته باشند) توسط پزشک تأیید یا رد شود. به عنوان مثال ممکن است به علت ضعف در دیواره شکم، یک حلقه از روده به داخل کیسه بیضه گسترش یابد و باعث ایجاد تورم شود (فتق اینگوینال).
هیدروسل در کودکان معمولاً خود به خود از بین میرود. اما اگر هیدروسل کودک شما بعد از یک سال از بین نرفت و یا بزرگ شد و با درد بیضه همراه شد، از پزشک بخواهید دوباره هیدروسل را معاینه کند.
در شرایطی که بیضه پیچ خورده باشد، علائم و نشانههایی مانند بروز ناگهانی درد بیضه یا تورم بیضه میتوانند با مسدود شدن جریان خون در بیضه همراه باشند. پیچ خوردگی بیضه باعث عدم خونرسانی به بیضه و از دست دادن بیضه آسیب دیده شود. پیچخوردگی بیضه باید ظرف چند ساعت پس از شروع علائم و نشانهها درمان شود تا بیضه نجات یابد.
عوامل خطرساز
بیشتر هیدروسلها از بدو تولد وجود دارند. حداقل پنج درصد از پسران تازه متولدشده هیدروسل دارند و نوزادانی که زودتر از موعد متولد میشوند بیشتر در معرض خطر ابتلا به هیدروسل قرار دارند.
عوامل خطرساز برای ایجاد هیدروسل در مراحل بعدی زندگی عبارتند از:
• آسیب یا التهاب کیسه بیضه؛
• عفونت، از جمله عفونت مقاربتی (STI).
هیدروسل و تأثیر آن بر باروری مردان
هیدروسل معمولاً خطرناک نیست و بر باروری تأثیر نمیگذارد، اما ممکن است با یک بیماری زمینهای بیضه همراه باشد که میتواند عوارض جدی ایجاد کند؛ این بیماریها شامل عفونت یا تومور هستند که هر دو ممکن است تولید یا عملکرد اسپرم را کاهش دهد.
منبع: فرتاک نیوز