شرطی که ترامپ برای ایران گذاشت چیست؟!

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در گزارشی از برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده آمریکا دونالد ترامپ برای احیای سیاست «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
شرطی که ترامپ برای ایران گذاشت چیست؟!
کد خبر : ۷۸۳۴۷

یک روزنامه آمریکایی از برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده آمریکا دونالد ترامپ برای احیای سیاست «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در گزارشی از برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده آمریکا دونالد ترامپ برای احیای سیاست «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

در این گزارش آمده است که ترامپ قصد دارد با هدف محدود کردن صادرات نفت ایران و نفوذ جمهوری اسلامی در منطقه غرب آسیا، سیاست فشار حداکثری علیه ایران را ازسربگیرد. ترامپ در دوران اول ریاست‌جمهوری خود پس از پاره کردن برجام، سیاست موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران را کلید زد به امید آن‌که بتواند فعالیت‌های هسته‌ای را متوقف کند، اما این سیاست نه تنها جواب نداد بلکه بسیاری از مقام‌های آمریکایی آن را سیاستی شکست‌خورده می‌دانند.

یکی از مقام‌های پیشین کاخ سفید به روزنامه وال استریت ژورنال گفت «من فکر می‌کنم که شما شاهد بازگشت تحریم‌ها خواهید بود، شاهد موارد (تحریم‌ها) بیشتر خواهید بود، هم از نظر دیپلماتیک و هم از لحاظ مالی، آنها تلاش می‌کنند ایران را منزوی کنند». این مقام پیشین کاخ سفید مدعی شد «فکر می‌کنم تصور این است که ایران قطعاً در حال حاضر در موقعیت ضعف قرار دارد و هم‌اکنون فرصت بهره‌برداری از این ضعف است». در این گزارش آمده است که رویکرد جدید ترامپ تحت تأثیر اقدام برای ترور وی در یکی از گردهمایی‌های انتخاباتی برنامه‌ریزی شده است که ترامپ مدعی است توسط افراد وابسته به جمهوری اسلامی صورت گرفته است؛ ادعایی که مقام‌های ایران آن را رد کرده‌اند. یکی از مقام‌های پیشین پنتاگون میک مولروی به وال استریت ژورنال گفت «اگر قرار باشد او (ترامپ) در مقابل یک کشور خاص و یک دشمن و رقیب معین جنگ‌طلب باشد، آن کشور ایران خواهد بود».

از طرف دیگر، وال استریت ژورنال گزارش کرد که مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا در امور مربوط به سیاست ایران برایان هوک احتمالاً نقش مهمی را در دولت ترامپ در این زمینه برعهده بگیرد. دونالد ترامپ در انتخابات روز پنجم نوامبر (سه‌شنبه ۱۵ آبان ماه) رقیب دموکرات خود کامالا هریس را شکست داد و بعنوان چهل و هفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا برگزیده شد.

ترامپ که در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ بعنوان رئیس‌جمهور آمریکا فعالیت داشت، برای سیاست‌های خصمانه در قبال جمهوری اسلامی ایران شناخته شده است، زیرا به طور یکجانبه و برخلاف میل اعضای برجام (انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) از این توافق خارج شد و فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران را از طریق وضع تحریم‌های شدید در پیش گرفت. ترامپ رئیس‌جمهوری بود که دستور ترور شهید سردار قاسم سلیمانی فرمانده ارشد سپاه قدس را در ژانویه ۲۰۲۰ صادر کرد و بسیاری از تحلیلگران گمانه‌زنی کرده‌اند که بازگشت او به کاخ سفید بر تنش‌های پیشین میان تهران و واشنگتن بیش از پیش دامن خواهد زد. ترامپ اخیراً پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری گفته است ««قصد لطمه زدن به ایران را نداریم، اما آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند. شرایط من بسیار ساده هستند. نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند.»

منبع: اطلاعات

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر