افزایش تسهیلات مسکن روستایی در کمیسیون اقتصادی هیئت دولت تصویب شد و هم اکنون در صف انتظار برای تایید در هیئت دولت است.
نوسازی مسکن روستایی به عنوان یکی از مهمترین اقدامات و گامها در جهت توسعه روستاها و مهاجرت معکوس به شمار میرود که در طول سالهای اخیر با افزایش میزان تسهیلات مقاوم سازی واحدهای مسکن روستایی از سوی روستاییان پر رنگتر شده است.
در سال گذشته میزان تسهیلات مسکن روستایی به یکباره از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۵۰ میلیون تومان رسید که این اقدام خود زمینه ساز یک جهش در حوزه مقاوم سازی واحدهای مسکن روستایی شد.
همچنین در شورای عالی مسکن مقرر شد که تعداد نوسازی واحدهای مسکن روستایی از ۲۰۰ هزار واحد به ۳۵۰ هزار واحد برسد که این امر یک گام بزرگ دیگر در حوزه مسکن روستایی بود که توانست بار بزرگی را در حوزه نهضت ملی مسکن بردارد.
از ابتدای امسال هم زمزمههای افزایش تسهیلات مسکن روستایی به گوش میرسد، اما هر بار به نوعی پیگیری و افزایش تسهیلات به تأخیر میافتاد و بنیاد مسکن هم به دلیل آنکه متقاضیان به دلیل افزایش تسهیلات مسکن روستایی نوسازی واحدهای خود را به تاخیر نیندازند این موضوع را چندان پر رنگ نمیکردند، اما در حال حاضر با نزدیک شدن به انتهای سال و با توجه به افزایش میزان نرخ تورم این پیگیری در دستور کار قرار گرفت.
در همین راستا طبق اعلام بنیاد مسکن مصوبههای لازم برای تصویب این تسهیلات در وزارت راه و شهرسازیوهمچنین کمیتههای تخصصی هیئتدولت انجام شده و هم اکنون این وام خان آخر خود که تصویب در کمیسیون اقتصادی هیئت دولت بوده را هم پشت سر گذاشت.
تسهیلات مسکن روستایی کمیتههای تخصصی را پشت سر گذاشت
در همین زمینه حمیدی مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه افزایش تسهیلات مسکن روستایی از ۳۵۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون تومان در روزهای گذشته در جلسات کمیتههای تخصصی و زیربنایی به تصویب رسیده بود گفت: این تسهیلات در جلسه کمیسیون اقتصادی هیئت دولت هم به تصویب رسید و در صف انتظار برای تصویب در هیئت دولت قرار گرفته است. با توجه به آنکه این تسهیلات یارانهای با نرخ سود ۴درصد است بنابراین نیاز به تصویبدر هیئت دولت دارد که امیدواریم تا دی ماه بتوانیم روند پرداخت این تسهیلات را آغاز کنیم. همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در مقایسه با سایر بانکها روند بهتری داشته است که امیدواریم برای وام ۴۰۰ میلیون تومانی هم این اقدام صورت گیرد.
مدیرکل بنیاد مسکن با بیان اینکه متقاضیان واحدهای مسکن روستایی نگران افزایش میزان تسهیلات مسکن روستایی نباشند گفت: در صورتی که این تسهیلات افزایش یابد آنها هم میتوانند متمم افزایش تسهیلات را دریافت کنند.
گفتنی است، در طول سالهای اخیر یکی از مشکلاتی که همواره از سوی متقاضیان مسکن روستایی مطرح میشود عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات بود و به دلیل آنکه نرخ سود این تسهیلات ۴درصد است بنابراین سخت گیری بانکها برای متقاضیان بسیار بیشتر شده است.
سنگ اندازی بانکها به تسهیلات مسکن روستایی هم رسید
در همین زمینه قاضیانی یکی از متقاضیان تسهیلات مسکن روستایی در استان گیلان به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از تیرماه در صف انتظار دریافت تسهیلات مسکن روستایی هستیم، اما متاسفانه به هر بانکی مراجعه میکنیم اعلام میکنند که فعلا پرداخت وام متوقف شده و از ابتدای دی ماه پرداخت آغاز میشود.
وی افزود: طولانی شدن صف انتظار برای دریافت تسهیلات باعث شده که میزان ساخت وساز و همچنین مقاوم سازی در روستاها با کندی روبرو شود و از سوی دیگر با توجه به فصل سرما و افزایش میزان بارشها امکان تخریب و یا آسیب وارد شدن به واحدهای مسکونی بسیار بیشتر شده است.
او بیان کرد: طولانیتر شدن صف انتظار برای دریافت تسهیلات باعث شده که برخی از کارمندان پرداخت این تسهیلات اعلام کنند که با دریافت مبالغ چند میلیونی زمینه مدت انتظار را برای دریافت تسهیلات کوتاه میکنند و به نوعی از ما رشوه میخواهند که امیدواریم به این موضوع هرچه سریعتر بنیاد مسکن رسیدگی کند.
۵۴ درصد از واحدهای مسکن روستایی مقاومسازی شدند
پبش از این هم غلامرضا صالحی رئیس بنیاد مسکن اعلام کرده بود: تاکنون بیش از ۵۴ درصد واحدهای مسکونی روستایی مقاومسازی شدهاند و تلاش خواهیم کرد تا در یک برنامه مشخص سهم واحدهای مسکونی مقاوم را افزایش دهیم.
رئیس بنیاد مسکن با بیان اینکه دربرنامه هفتم تعداد واحدهای مسکونی که باید نوسازی شود، ۲۰۰ هزار واحد مسکونی است، اما برای سقف وام مسکن روستایی عددی قید نشده است گفت: در صورتی که بانکهای عامل همراهی خوبی داشته باشند میتوانیم سقف وام مسکن روستایی را افزایش دهیم. به هر حال ظرفیت خوبی در روستاها وجود دارد و میزان ساخت و ساز رونق خوبی گرفته است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه به هر حال تلاش ما این است که گزارشی از وضع موجود به کمیسیون زیربنایی دولت ارائه کنیم. تاکید کرده است که اگر چنانچه بانکهای عامل همراهی خوبی داشته باشند میتوانیم سقف وام مسکن روستایی را افزایش دهیم. به هر حال ظرفیت خوبی در روستاها وجود دارد و میزان ساخت و ساز رونق خوبی گرفته است.
رئیس بنیاد مسکن بیان کرد: اوایل دی ماه سال گذشته بود که افزایش این وام به ۳۵۰ میلیون تومان ابلاغ شد و امیدواریم تا اوایل دی ماه بتوانیم مصوبه و ابلاغیه افزایش تسهیلات به ۴۰۰ میلیون تومان را داشته باشیم. چنانچه رقم تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی مصوب شود، میتواند تا ۶۰ درصد هزینههای ساخت مسکن در مناطق روستایی را پوشش دهد.
کلید مهاجرت معکوس در گرو تسهیلات مسکن روستایی است
همچنین در همین رابطه فرشید ایلاتی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه نوسازی مسکن روستایی یکی از مهمترین برنامههای مسکنی در کشور به شمار میرود که باید در اولویت برنامههای دولت قرار گیرد گفت: اجرای این طرح نیاز به تسهیلات مسکن روستایی دارد که امیدواریم در این زمینه همکاری بانکها بیشتر شود. در سالهای گذشته سازمان برنامه برای این تسهیلات سنگ اندازی میکرد، اما بعد از گذشت چندین ماه بالاخره این تصویب شد وما امیدواریم هرچه سریعتر این تسهیلات به مرحله اجرایی برسد.
او در ادامه بیان کرد: پرداخت تسهیلات مسکن روستایی نقش بسیار موثری در بهبود رونق بازار مسکن و مهاجرت معکوس دارد و ما امیدواریم تسریع پرداخت این تسهیلات به بازار مسکن کمک کند.
با توجه به آنکه در قانون برنامه هفتم نوسازی ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی تاکید شده امیدواریم هرچه سریعتر زمینه برای تصویب این تسهیلات فراهم شود. چراکه مهاجرت معکوس مردم به روستاها در چند سال گذشته رشدی فزاینده داشته است و تسهیلات مسکن روستایی در این راستا کمک قابل توجهی برای بازگشت مردم به روستاها و آباد شدن روستاها خواهد کرد.