
یکی از رسمهای کهن شب عید پختن سبزی پلو با ماهی است که باعث میشود همهی اعضای خانواده دور هم جمع شوند؛ لذا امروز دستور متفاوتی از این غذای خوشمزه ایرانی را آموزش خواهیم داد که پیشنهاد میکنیم آن را از دست ندهید.
سبزیپلو با ماهی یکی از محبوبترین و اصیلترین غذاهای ایرانی است که معمولا در شب سال تحویل و ایام نوروز در مجالس و مهمانیهای نوروزی طبخ میشود. این آموزش به شما کمک میکند یک پلو خوش عطر با سبزیهای خشکی که داخل هر خانهای پیدا میشود پخت کنید و از میل کردن این پلو همراه ماهی قزلآلا و سس ملس و خوشطعم انار لذت ببرید.
مواد لازم برای یک نفر
ماهی قزل آلا ۲ تکه
برنج ۲ پیمانه
تخم گشنیز ۱ قاشق چای خوری
نمک ۱ قاشق چای خوری
فلفلسیاه ۱ قاشق چای خوری
پودر پیاز ۱ قاشق چای خوری
پودر سیر ۱ قاشق چای خوری
پاپریکا شیرین ۱ قاشق چای خوری
فلفل تند قرمز نصف قاشق چای خوری
لیمو تازه ۱ عدد
ریحان ۱ قاشق غذاخوری
جعفری ۱ قاشق غذاخوری
شوید ۱ قاشق غذاخوری
نعناع ۵ برگ تازه
طعم دار کردن ماهی
برای سرخ کردن ماهی مرحله اول مزه دار کردن آن است. ابتدا تکههای ماهی را با ادویههای تخم گشنیز، نمک، فلفلسیاه، پودر پیاز، پودر سیر، پاپریکا شیرین، فلفل تند قرمز و لیمو تازه مزه دار کنید. میتوانید همان لحظه ماهی را سرخ کنید، یا اینکه آن را داخل ظرف در بسته، به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال نگهداری کنید و بعد آن را سرخ کنید. ۴ دقیقه برای هر طرف کافی است. ماهیها را میتوانید داخل فر هم بگذارید تا کبابی شود.
روش تهیه سبزیپلو
برای تهیه کته برنج ابتدا همه سبزیهای خشک اعم از ریحان، جعفری، شوید و گشنیز را با هم مخلوط کنید. اول کمی روغن داخل قابلمه بریزید و زردچوبه و پودر سیر و نصف سبزیهای خشک را به مدت ۳۰ ثانیه با حرارت کم تفت دهید، بعد ۲ پیمانه برنج شسته شده را به آن اضافه کنید و سرخ کنید.
بقیه سبزیها را بریزید، مخلوط کنید و آب و نمک را اضافه کنید تا به جوش بیاد. مقدار اضافه کردن سبزیها دلخواه است و میتوانید هر چقدر که خودتان دوست دارید به برنج اضافه کنید. اجازه بدید آب تبخیر شود، بعد با حرارت کم اجازه دهید تا دم بکشد.
تهیه سس انار و نعناع
روی حرارت ملایم ۲۰ گرم کره را ذوب کنید و بعد ۱ قاشق غذاخوری رب انار رو اضافه کنید. ۳۰ ثانیه بعد، چند برگ نعنا تازه را بُرش دهید و اضافه کنید و در نهایت آب انار تازه و کمی نمک را اضافه کنید و اجازه دهید تا غلیظ شود. همه چیز آماده هست. سِرو کنید و نوش جان.
منبع: فرآشپز