شرط ایران برای مذاکره مستقیم با امریکا چیست؟

شرط ایران برای مذاکره مستقیم با امریکا چیست؟

خبرگزاری رویترز درباره علت مذاکره غیر مستقیم ایران با آمریکا در عمان گزارش داد: تهران مذاکره مستقیم را به لغو برخی تحریم‌ها مشروط کرده است.
کد خبر : ۸۶۸۲۳

یک دیپلمات در خاورمیانه گفت: «ایرانی‌ها به ما گفته‌اند که مذاکرات مستقیم ممکن است، اما باید نشانه‌ای از حسن نیت وجود داشته باشد؛ مثلاً برخی تحریم‌ها برداشته شود یا بخشی از پول‌های بلوکه شده ایران آزاد شود.»

خبرگزاری رویترز درباره علت مذاکره غیر مستقیم ایران با آمریکا در عمان گزارش داد: تهران مذاکره مستقیم را به لغو برخی تحریم‌ها مشروط کرده است.

رویترز نوشت: در آستانه مذاکرات میان جمهوری اسلامی و آمریکا، یک دیپلمات در خاورمیانه گفت که تهران احتمال گفت‌و‌گو‌های مستقیم با واشینگتن را منوط به اقداماتی ملموس از سوی آمریکا دانسته است.

این دیپلمات گفت: «ایرانی‌ها به ما گفته‌اند که مذاکرات مستقیم ممکن است، اما باید نشانه‌ای از حسن نیت وجود داشته باشد؛ مثلاً برخی تحریم‌ها برداشته شود یا بخشی از پول‌های بلوکه شده ایران آزاد شود.»

به گفته این منبع، آمریکا تمایل دارد موضوعات دیگری را نیز وارد مذاکرات کند؛ از جمله نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی و برنامه موشک‌های بالستیک آن.

ایران با احتیاط، اعتماد اندک و با تردید‌های عمیق نسبت به نیت‌های آمریکا در مذاکرات شرکت خواهد کرد.

ترامپ گفته است که مذاکرات روز شنبه در عمان به‌صورت مستقیم برگزار خواهد شد، اما عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی بار دیگر بر موضع تهران تأکید کرد و گفت این مذاکرات باید غیرمستقیم باشد. او با اشاره به «فشار‌ها و تهدید‌های آمریکا» گفت: «مذاکرات غیرمستقیم می‌تواند تضمین‌کننده یک گفت‌وگوی واقعی و مؤثر باشد.» عراقچی افزود که این مذاکرات با حضور خودش و استیو ویتکاف، نماینده ترامپ در امور خاورمیانه و با میانجی‌گری 

بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان برگزار خواهد شد.

به گفته منابع ایرانی و منطقه‌ای، تهران پیش از هرگونه مذاکره رو در رو با مقامات آمریکایی، خواهان اقدامات ملموس و اعتمادساز از سوی ایالات متحده است. یکی از دیپلمات‌های منطقه گفت: «ایرانی‌ها به ما گفته‌اند که مذاکرات مستقیم ممکن است، اما باید نشانه‌ای از حسن نیت وجود داشته باشد؛ مثل رفع برخی تحریم‌ها یا آزادسازی بخشی از دارایی‌های بلوکه شده.»

در تهران، مقامات جمهوری اسلامی هشدار‌های ترامپ را تلاشی برای تحت فشار قرار دادن خود جهت پذیرش امتیازات مورد نظر آمریکا یا روبه‌رو شدن با حملات هوائی تلقی می‌کنند.

آمریکا به دنبال گنجاندن موضوعات دیگری همچون نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی و برنامه موشکی این کشور در مذاکرات است؛ موضوعاتی که به گفته مقامات ایرانی کاملاً مردود است و تهران درباره آنها مذاکره نخواهد کرد. پایان دادن به نفوذ منطقه‌ای تهران، برچیدن برنامه هسته‌ای و توقف فعالیت‌های موشکی. اینها برای تهران غیرقابل قبول است. برنامه هسته‌ای ما قابل برچیدن نیست.

جمهوری اسلامی طی دهه‌های گذشته بار‌ها با تحریم‌های شدید مواجه شده و در برابر آنها ایستادگی کرده است. فرماندهان نظامی ایران تهدید کرده‌اند که در صورت افزایش فشارها، مانع صادرات نفت منطقه‌ای، که بخش قابل‌توجهی از انرژی جهان را تأمین می‌کند، خواهند شد.

منبع: عرشه آنلاین

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر