بنابر گفته فعالان صنعت طیور در کشور فقط یک مدل تخم مرغ تولید می شود و گونههای مختلفی از تخم مرغ وجود ندارد. همچنین نژاد مرغ فقط میتواند در رنگ پوسته تاثیر بگذارد و ارتباطی با رنگ زرده آن ندارد.
زرده تخم مرغ دارای طیف رنگی زرد کم رنگ تا نارنجی است که علت متفاوت بودن رنگ آن هم به جیره غذایی مرغ ارتباط دارد و کم رنگ و پرنگ بودن زرده نیز دلیلی بر ارگانیک بودن یا نبودن این محصول نیست.
جیره طیور که دارای رنگدانه زرد هستند پس از جذب از دستگاه گوارش، وارد جریان خون پرنده میشود و به همان شکل در زرده تخم مرغ ذخیره میشود.
گفته میشود علت زردتر بودن زرده تخم مرغ های محلی در برخی موارد تغذیه متنوع مرغ های روستایی از گیاهان تا حشرات است.