با این حال اگر فکر میکنید برای به دست آوردن بهترین نتیجه بهتر است کل یک سیب را بخورید در اشتباه هستید. با رسیدن به مرکز این میوه با دانههای سیاه ریزی مواجه میشوید که مرکز تولید سیانور و حاوی آمیگدالین سمی، یک گلیکوزید سیانوژنیک هستند.
البته دانههای سیاه و ریز سیب توسط اسیدهای معده تجزیه نمیشوند. پوسته این دانهها به اندازه کافی سخت هست که از تعامل آمیگدالین با اسید معده جلوگیری کند؛ بنابراین اگر بهطور تصادفی هسته سیب را ببلعید آسیبی نمیبینید. اما وقتی دانهها را میجوید، آمیگدالین با اسیدها و آنزیمهای گوارشی تماس پیدا کرده و درنتیجه سیانور آزاد میشود.
سیانور چیست؟
سیانور یک گروه شیمیایی متشکل از یک اتم کربن است که توسط سه پیوند مولکولی به یک اتم نیتروژن متصل است. هنگامی که سیانور وارد معده میشود، میتواند به سرعت وارد جریان خون شده و با ناتوان ساختن بدن در استفاده از اکسیژن ضروری به آن آسیب وارد کند.
بدن انسان در برابر مقادیر کم سیانور مقاوم است، زیرا توسط آنزیمها سم زدایی شده و در ۲۴ ساعت اول پس از قرار گرفتن در معرض بدن از آن خارج میشود.
چه مقدار سیانور کشنده است؟
حدود یک تا دو میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، دوز کشنده این ماده سمی محسوب میشود و اگر یک mg/kg را در نظر بگیریم، ۷۰ میلی گرم میتواند یک فرد ۷۰ کیلویی را از پا درآورد.
علائم مسمویت با سیانور شامل تنگی نفس، تشنج، درد قفسه سینه، ضربان سریع قلب، از دست دادن هشیاری، اضطراب و حالت تهوع است.
یک هسته سیب چه مقدار سیانور دارد؟
هسته سیب حاوی حدود ۷۰۰ میلی گرم سیانور در هر کیلوگرم است؛ بنابراین حدود ۱۰۰ گرم دانه سیب برای کشتن یک فرد بالغ ۷۰ کیلویی کافی است.
چند سیب برای کُشتن ما لازم است؟
یک هسته سیب حدود ۰.۷ گرم وزن دارد؛ بنابراین برای آنکه با دانه سیب کشته شوید باید به طور متوسط ۱۴۳ دانه ببلعید. یک سیب معمولا حدود هشت هسته دارد؛ بنابراین برای دریافت دوز کشنده سیانور باید تمام دانههای ۱۸ سیب را بخورید.
سیانور علاوه بر هسته سیب در هسته بسیاری از میوهها و آجیلهای خام نیز یافت میشود. زردآلو، بادام تلخ، گوجه سبز، گیلاس، پرتقال، پاپایا، شلیل، هلو و آلو نیز در هسته خود حاوی سیانور هستند. این ماده کشنده همچنین در گیاهانی نظیر لوبیای لیما (لوبیای عروس)، شبدر، دانههای جوانه زده و … یافت میشود.