عادتهایی مانند ارجحیت دادن به مواد غذایی گیاهی، زیادهروی در ورزش، یا حتی انتخابهایتان برای پوشش روزانه خود میتواند تأثیر چشمگیری بر کُند شدن روند کاهش وزنتان داشته باشد.
۱- آووکادو زیاد مصرف میکنید
آووکادو مملوء از چربیهای سالم اشباع نشده و دیگر مواد مغذی، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای مفید است. همین ویژگیها سبب شده بسیاری از افراد آووکادو را در رژیم غذایی خود بگنجانند و آن را با انواع و اقسام غذاها ترکیب کنند بدون آنکه به میزان مصرف آن توجه داشته باشند. با این حال، آووکادو کالری نسبتاً بالایی دارد و بنابراین مصرف زیاد آن مفید نخواهد بود. در صورت علاقه به مصرف آووکادو، توصیه میشود برای کاهش وزن، روزانه بیشتر از یک نصفه مصرف نکنید.
۲- ناهار نمیخورید
بعضی افراد ناهار نمیخورند، چون تصور میکنند کم غذا خوردن برای آنها مفید است. بعضی هم صرفاً به دلیل مشغله زیاد ناهار خوردن را فراموش میکنند. اما نرساندن غذای کافی به بدن میتواند شما را دچار احساس خستگی و اضطراب کند، امری که هوسهای غذایی و پرخوری با مواد غذایی ناسالم را بیشتر میکند. به علاوه، این کار میتواند منجر به برهم خوردن تعادل هورمونی بدن شود که جلوی چربی سوزی را خواهد گرفت.
۳- شلوارهای تنگ میپوشید
شلوارهای تنگ شاید باعث شوند باریکتر دیده شوید، اما زیاد پوشیدن آنها میتواند مشکلاتی به بار آورد. شلوارهای جذب به ران ها، باسن و فشار میآورند، امری که کارکرد تکیه گاهی عضلات را از آنها میگیرد. عضلات بعد از قرار گرفتن تحت فشاری طولانی مدت، شل میشوند و رفته رفته حالتی آویزان پیدا میکنند. برای جلوگیری از این مشکل، میتوانید از شلوارهای گشادتری استفاده کنید یا بعد از پوشیدن شلوارهای تنگ، پاهای خود را به طور مرتب ماساژ دهید.
۴- لبنیات نمیخورید
اگر بدن تان را با لاکتوز ناسازگار است یا گیاهخوار هستید، روی آوردن به جایگزینهای گیاهی برای شیر، مثل شیر بادام شاید ایده خوبی برای زمانی که قصد کاهش وزن دارید، نباشد. کسانی که لبنیات مصرف میکنند، سوخت و ساز بهتری دارند و احتمال افزایش وزن در آنها کمتر است، امری که به لطف کلسیم صورت میگیرد. با این حال، این تنها در صورتی است که مصرف لبنیات بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد.
۵- کربوهیدرات و چربی مصرف نمیکنید
صرف نظر کردن از دیگر مواد غذایی برای مصرف بیشتر پروتئین میتوانید باعث مشکلات قلبی، تضعیف دستگاه ایمنی بدن، کمبود ویتامین و ... شود. به علاوه، عدم مصرف کربوهیدرات و چربیهای سالم به میزان کافی باعث برهم خوردن تعادل رژیم عذایی و منجر به افزایش وزن میشود. برای آنکه از فواید بیشتری برخوردار شوید، مطمئن شوید که بیشتر، کربوهیدراتها پیچیده و چربیها اشباع نشده مصرف میکنید.
۶- زیاد ورزش میکنید
ورزش منظم نه تنها کمک میکند از اندام متناسبی برخوردار شوید، بلکه راه بسیاری خوبی برای کاهش اضطراب هم هست. با این حال، افراط در ورزش میتواند تأثیر عکس داشته باشد و سطح کورتیزول یا همان هورمون اضطراب را در بدن بالا ببرد. این امر باعث میشود بدن چربی بیشتری ذخیره کند و غذای بیشتری طلب کند. توصیه میشود هفتهای حدود ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی شدت متوسط داشته باشید. گروههای عضلانی اصلی شما باید ۲ بار در هفته ورزش داده شوند.
۷- نوشابههای بدون قند مصرف میکنید
شیرین کنندههای مصنوعی شاید در کوتاه مدت باعث شوند کالری کمتری دریافت کنید، اما در دراز مدت میتوانند مشکلات جدیای برای سلامت تان ایجاد کنند. این مواد نه تنها روند کاهش وزن را مختل میکنند، بلکه تحقیقات نشان داده میان آنها و ابتلا به دیابت و چاقی ارتباط وجود دارد. به علاوه، شیرین کنندههای مصنوعی میتوانند روی هوسهای غذایی تان تأثیر بگذارند و باعث شوند بیشتر هوس شیرینی جات کنید.
۸- زیاد بیرون نمیروید
اگر هر روز خودتان را در معرض نور طبیعی قرار ندهید، ممکن است چربی بیشتری ذخیره کنید. تحقیقات نشان داده، نور روز بعد با نفوذ به درون پوست، به سلولهای چربی هم میرسد. بعد از آن، سلولها چربی کمتری دخیره میکنند، چون لیپیدهای درون سلولها کوچک میشوند و از آنها خارج میشوند؛ بنابراین سعی کنید روزانه دست کم یک ساعت به فضای باز بروید و از نور طبیعی روز برخوردار شوید.
۹- رودربایستی میکنید
در دورهمیهای خانوادگی و دوستانه ممکن است بیشتر از چیزی که قصدش را داشتیم غذا بخوریم. به علاوه، ممکن است به خاطر کم غذا خوردن یا تمام نکردن غذایتان عذاب وجدان بگیرید، به خصوص اگر میزبان غذای مفصل و خوشمزهای تدارک دیده باشد. با این حال، این احساس بیشتر مضر است تا مفید، چون ما را به پرخوری وامیدارد و در نتیجه باعث افزایش وزن میشود.
۱۰- قهوهتان را با شیر میخورید
قهوه به خودی خود کاهش وزن را مختل نمیکند، اما آن چیزی که تصمیم میگیرید به قهوه خود اضافه کنید، به طور حتم چنین تأثیری خواهد داشت. بسیاری از افراد صبح به جای نوشیدن یک لیوان قهوه ساده و تلخ، نوشیدنی خود را شیرین میکنند و آن را همراه شیر یا خامه میخورند. قند و چربی موجود در چنین قهوهای میتواند میزان کالری دریافتی تان را افزایش دهد و مصرف منظم قهوه به این شکل خیلی زود باعث افزایش وزن خواهد شد. جهت مقایسه خوب است بدانید که یک فنجان قهوه تلخ بو داده تنها ۴ کالری دارد، اما یک فنجان کاپوچینوی شیردار حاوی ۱۱۰ کالری است.
۱۱- به اندازه کافی منیزیم دریافت نمیکنید
این ماده معدنی نه تنها برای نوسانهای عصبی، ماهیچهها و سلامت قلب ما ضروری است، بلکه کمبود آن میتواند به روند کاهش وزن هم لطمه بزند. منیزیم به بهبود حساسیت انسولینی و کنترل گلوکز کمک میکند. مصرف آن تأثیر مثبتی بر داشتن یک وزن سالم و حفظ آن دارد. مصرف شکلات تلخ، آجیل، حبوبات و ماهیهای چرب به افزایش سطح این ماده در بدن کمک میکند.
۱۲- زیاد عسل میخورید
شیرین کنندههای طبیعی مانند عسل جایگزین بسیار خوبی برای قند هستند، اما فراموش نکنید که آنها هم حاوی قند هستند. برای مثال، یک قاشق غذاخوری عسل ۱۷ گرم قند دارد. این بدان معنی نیست که باید آنها را به کلی از رژیم غذایی خود حذف کنید، بلکه باید از مصرف بی حساب و کتاب آنها خودداری کنید.
۱۳- ویتامین جویدنی مصرف میکنید
اگر سبک زندگی سالمی در پیش گرفته اید، اما هنوز کاهش وزن نداشته اید، شاید لازم باشد در مکملهای مصرفی تان بازنگری کنید. اگر به جای قرصهای معمولی از ویتامینهای جویدنی استفاده میکنید باید بدانید که آنها معمولاً حاوی قند افزودنی اند. قطعاً فوراً وزنتان را بالا نمیبرند، اما میتوانند روند کاهش وزن را به میزان چشمگیری کُند سازند.