نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژهای برخوردار است و از این جهت این نان مورد توجه بیشتر قرار گرفته است و آن را اکسیر سلامت نیز مینامند. در ادامه خواص بیشتر این نان را بررسی خواهیم کرد. نان باید بخشی از رژیم غذایی باشد مواد مغذی موجود آن را به غذایی مهم و ضروری برای انسانها میسازد. انواع مختلفی از نان در سراسر دنیا وجود دارد. گندم، جو، آفتابگردان، چاودار، ذرت، شیر و حتی سویا. نان غذایی اصلی است که در بخش بزرگی از جمعیت جهان مصرف میشود و رایجترین و اساسیترین غذا در آشپزخانه است.
برخلاف سایر نانها (مثال، در مقایسه با آنهایی که با آرد گندم پخته میشوند) جو دو سر برای افرادی که از بیماری سلیاک رنج میبرند توصیه نمیشود.
مصرف نان جو حس خستگی را از بین میبرد و به بدن انرژی روزانه را میدهد اگر خیلی احساس خستگی میکنید حتی اگر هیچ فعالیت فیزیکی نکرده اید، ممکن است کمبود مواد مغذی داشته باشید به علاوه، این بیماری از غش و بیماریهای تنفسی جلوگیری میکند.
همه ما میدانیم که کلسترول بالا یکی از بزرگترین دشمنان سلامتی است و وقتی سطح آن در بدن بسیار بالا میرود بسیار مهم است آن را کاهش دهیم بنابراین اگر میخواهید از سلامت خود مراقبت کنید و کلسترول را پایین بیاورید نان جو مصرف کنید.
نان جو برای مبارزه با یبوست:
به دلیل محتوای فیبر آن، نان جو برای مبارزه با یبوست بسیار عالی است و کمک میکند به طور مرتب شکم کار کند چیزی که برای سلامتی بسیار مهم است و در بسیاری از اوقات ما به آن اهمیت نمیدهیم.
نان جو مفید در ایام روزه داری:
کربوهیدراتهای پیچیده موجود در نان جو از بروز گرسنگی در ایام روزه داری جلوگیری میکند بنابراین مصرف آن هنگام سحر توصیه میشود.
نان جو برای تقویت استخوانها:
املاح و مواد معدنی نان جو به تقویت و استحکام استخوان کمک میکند بنابراین با مصرف آن نرمی استخوان کودکان را رفع کنید.
چنانچه نان جو کم نمک تهیه شود دارای خواص بیشتری است که به صورت خلاصه اگر بخواهیم به آنها بپردازیم شامل:
جلوگیری از تولید چربیهای زیان آور در خون
تنظیم فعالیت دستگاه گوارش
تعدیل فشار خون
تحریک انسولین سازی در بدن و کاهش قند خون
پاکسازی دیوارههای معده و روده از ذرات آلوده کننده
مقابله با رشد تومور در بدن
جلوگیری از چاقی
حفظ شادابی و زیبایی پوست به علت وجود ویتامینهای گروه ب در آن و تقویت حافظه است.