مرجان عجمی، با اشاره به اینکه تغذیه صحیح میتواند کمک مؤثری برای کنترل استرس باشد، اظهار کرد: یک رژیم غذایی درست مبتنی بر سه اصل مهم تعادل، تنوع و البته میانه روی در دریافت گروههای غذایی مختلف است و علاوه بر رعایت این اصول کلی باید توجه داشت که نوشیدن آب کافی و فعالیت فیزیکی کافی میتواند تأثیر بسزایی در کاهش بروز استرس داشته باشد.
وی افزود: همچنین دریافت منابع غذایی حاوی ویتامین B ۶، B ۱۲ و فولات و پرهیز از دریافت منابع غذایی حاوی کافئین برای کاهش استرس و اضطراب مهم است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه دریافت غذا به صورت وعدههای منظم و کوچک و با نمایه گلیسمی پایین به ثبات بیشتر قند خون کمک میکند، اظهار کرد: توجه کنید که اختلالات قند خون و گرسنگی میتواند محرک ایجاد استرس و اضطراب باشد و در صورتی که از منابع غذایی حاوی قند و شکر و یا کربوهیدراتهای ساده به میزان زیاد در رژیم غذایی استفاده کنید، قند خون و به دنبال آن انسولین در خون افزایش پیدا میکند و سپس کاهش پیدا میکند.
مدیر واحد ترجمان دانش و آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور توضیح داد: نوسانات سریع قند خون و به دنبال آن انسولین میتواند باعث ایجاد تغییرات در خلق و خو و رفتار شود و افراد احساس کنند که برای کاهش استرس خود نیاز به شیرینی جات بیشتر دارند و این سیکل معیوب مرتباً تکرار شود؛ بنابراین دریافت فیبر کافی، میوه و سبزیجات به جای قند و شکر و شیرینی جات و همچنین دریافت منابع حاوی پروتئین و چربیهای سالم میتواند نوسانات قند خون را کمتر کند و به کاهش حس استرس و اضطراب کمک بیشتری کند.
وی با اشاره به اینکه مغزها و دانهها، لوبیای سویا، گردو و روغن آفتابگردان حاوی اسیدهای چرب ضروری برای بدن هستند، بیان کرد: دریافت ماهیهای چرب مثل سالمون و ساردین برای کاهش افسردگی و استرس میتواند مفید باشد و مصرف آن به ویژه در نوجوانی با عملکرد شناختی بهتر مغز در سالهای بعدی زندگی همراه است.