ایرنا: سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است که مردم باید روی کاهش کلی شیرین کنندهها در رژیم غذایی از اوایل زندگی کار کنند، زیرا شیرین کنندههای غیر قندی، ارزش غذایی ندارند.
سازمان بهداشت جهانی، رهنمود (گایدلاین) جدیدی در خصوص شیرین کنندههای غیر قندی که اغلب با عنوان شیرین کنندههای مصنوعی یا کم کالری شناخته میشوند، منتشر کرده که بر پرهیز از مصرف شیرین کنندههای غیر قندی جهت کنترل وزن بدن یا کاهش خطر بیماریهای غیر واگیر، توصیه کرده است.
محققان بعد از انجام یک مطالعه مروری، نتیجه گرفتند که جایگزینی شیرین کنندههای قندی با شیرین کنندههای غیر قندی، پیشرفتی در کاهش وزن افراد بزرگسال و کودکان در طولانی مدت ایجاد نمیکند.
با این وجود، دادههای کارآزمایی بالینی نشان داد که دریافت بالای شیرین کنندههای غیرقندی زمانی که جایگزین شکر یا نوشیدنیها و حتی غذاهای شیرین شده با شکر شوند، منجر به کاهش دریافت کالری میشود.
همچنین شیرین کنندههای غیر قندی روی سطوح گرسنگی یا سیری، هیچ تاثیر قابل ملاحظهای نداشتند. بعضی از کارآزمایی ها، گرسنگی کمتر با مصرف شیرین کنندههای غیر قندی را نشان دادند، اما بعضی دیگر، اشتهای قوی تری (افزایش اشتها) در شرکت کنندگان با دریافت بالای نوشیدنیهای حاوی شیرین کنندههای غیرقندی، نشان دادند.