عوامل مهم و کلیدی برای افزایش طول عمر در دوران سالمندی

خواب مناسب نه تنها به پیشگیری از بیماری‌ها کمک می‌کند بلکه پایه مناسبی برای زندگی فعال و شاد است.
عوامل مهم و کلیدی برای افزایش طول عمر در دوران سالمندی
کد خبر : ۷۸۹۴۸

: رئیس انجمن علمی سالمندی ایران گفت: خواب عمیق سموم مغزی را دفع کرده، باعث کاهش آلزایمر و بهبود تمرکز و یادگیری شده و در طول عمر سالمندان موثر خواهد بود.
افزایش طول عمر سالمندان با این کار مهم 
احمد دلبری متخصص طب سالمندی و رئیس انجمن علمی سالمندی ایران پیرامون موضوع سالمندی گفت: نشاط در طول عمر در دوران کودکی به حداکثر می‌رسد با میان‌سالی کاهش پیدا می‌کند و در سالمندی میزان شادی و نشاط افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه اگر از قبل آمادگی لازم را داشته باشیم دوران سالمندی خوبی خواهیم داشت افزود: سالمندی مانند سفر به یک کشور ناشناخته است اگر از قبل برای آن آمادگی کسب کنیم می‌توانیم دوره خوبی را تصور کنیم. مهمترین مسئله در دوران سالمندی نگرش ما نسبت به این دوره است. اینکه دوره سالمندی را پر از بیماری و ناتوانی ببینیم و یا این دوره را با اوقات فراغت تصور کنیم.

دلبری با اشاره به اینکه وقتی ما بدانیم فرصت محدودی داریم از این فرصت محدود بیشتر استفاده می‌کنیم تصریح کرد: کسانی که در شهر زیارتی مانند مشهد زندگی می‌کنند معمولاً کمتر از بقیه از فرصت زیارت استفاده می‌کنند، اما کسی که یک هفته مسافر مشهد است حداکثر استفاده را از فرصت‌ها می‌برد.


ماشین کیات رو همین امروز خریداریم | فرصت محدود!

رئیس انجمن علمی سالمندی ایران اظهار کرد: دغدغه سالمندان در این دوره کم شده و آزادی‌های آنها بیشتر می‌شود. ما فرصت خیلی از کار‌ها را در دوران میان‌سالی و جوانی نداریم و دوره بازنشستگی و سالمندی می‌تواند دوره این فرصت‌ها باشد و هر آنچه در گذشته آرزوی آن را داشته و امکان آن را نداشتیم می‌توانیم در سالمندی انجام دهیم.

دلبری در ادامه و در مصاحبه با رادیو گفتگو مطرح کرد: تنها نگرانی ما برای سالمندی آینده تنهایی و انزوا است به خصوص برای دهه شصتی‌هایی که ازدواج نکرده و یا فرزند ندارند. تنهایی در آینده بسیار آزار دهنده خواهد بود.

وی گفت: برای فعالان حوزه سلامت همواره دغدغه در مورد سالمندی وجود داشته است در دولت چهاردهم توجه به سالمندان از اولویت‌های کشور به حساب می‌آید و شاهد نگاه ویژه به این حوزه هستیم. جای امیدواری برای سالمندان و خانواده‌ها وجود دارد.

دلبری با اشاره به اینکه خواب مناسب از عوامل مهم و کلیدی در دوران سالمندی است گفت: خواب مناسب نه تنها به پیشگیری از بیماری‌ها کمک می‌کند بلکه پایه مناسبی برای زندگی فعال و شاد است. خواب خوب می‌تواند باعث حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها شود. خواب کافی باعث سلامت سیستم قلب و عروق ما می‌شود. سیستم ایمنی با خواب خوب تقویت می‌شود و خواب مناسب از ابتلاء به عفونت‌ها جلوگیری می‌کند.

وی گفت: خواب عمیق سموم مغزی را دفع کرده و باعث کاهش آلزایمر و بهبود تمرکز و یادگیری می‌شود. سلامت روان در گرو خواب خوب و کاهش استرس است. خواب خوب باعث کاهش سقوط، افزایش انرژی و تعامل اجتماعی در سالمندی می‌شود و در طول عمر سالمندان مؤثر خواهد بود.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
منبع :
مهر
مجله زندگی
ارسال نظر