فوت و فن‌های تهیه کشک بادمجان خوشمزه

بادمجان یکی از صیفی‌جاتی است که در بیشتر آشپزخانه‌های ایرانی وجود دارد.
فوت و فن‌های تهیه کشک بادمجان خوشمزه
کد خبر : ۱۷۹۳۳

به دلیل اینکه غذاهایی که می‌توان با بادمجان درست کرد از تنوع بالایی برخوردار است می‌توان گفت بادمجان یکی از محبوب‌ترین‌ها برای آشپزی است.

کشک بادمجان هم یک غذای اصیل گیلانی است که حالا دیگر در بیشتر رستوران‌های گیلکی و غیر گیلکی به عنوان نوعی پیش‌غذای خوشمزه سرو می‌شود.

اما برای تهیه این پیش غذای لذیذ در منزل لازم است فوت و فن‌هایی را بدانید.

مواد لازم:

بادمجان: ۱ کیلوگرم

پیاز بزرگ: ۱ عدد

سیر: ۶ حبه

کشک: نصف پیمانه

مغز گردو (آسیاب شده): دو قاشق غذاخوری

نعناع خشک: ۳قاشق غذاخوری

روغن: به مقدار لازم

نمک و فلفل: به مقدار لازم

زردچوبه: یک قاشق چایخوری

 

بیشتر بخوانید:

فواید خوردن گوشت بز

 

 

طرز تهیه:

در ابتدا باید برای گرفتن تلخی بادمجان‌ها اقدام کرد. برای این کار ابتدا بادمجان‌ها را پوست کنده و از وسط به دو قسمت کنید. سپس آنها را در یک کاسه بزرگ که در آن دو لیتر آب به همراه یک قاشق غذاخوری نمک ریخته‌اید بریزید و اجازه دهید بادمحان‌ها به مدت یک ساعت در این محلول قرار باشد تا تلخی آن از بین برود.

در این فاصله پیاز را نگینی خرد یا نگینی کنید. سیر را هم پوست بکنید و ساطوری کنید. البته از سیر رنده شده یا پودر سیر هم می‌توانید استفاده کنید.

حالا با یک دستمال پارچه‌ای بادمجان‌های کشک بادمجان را خشک کنید. (این کار باعث می‌شود بادمجان‌ها روغن کمتری جذب کنند.)

بعد از خشک شدن بادمجان‌ها آنها را با کمی روغن سرخ کنید. اگر دوست دارید غذایتان طعم و عطر دودی داشته باشد می‌توانید بادمجان‌ها را کبابی هم بکنید. یعنی آن‌ها را با پوست روی شعله اجاق یا رو ذغال کبابی کنید و پوستش را بکنید.

حالا پیازهایی که خورد کرده بودیم را در یک قابلمه یا تابه دیگر با مقدار کمی روغن تفت بدهید. وقتی که پیاز مقداری تغییر رنگ داد زردچوبه و فلفل را اضافه کنید. دقت کنید این کار باعث می‌شود رنگ زردچوبه و عطر فلفل بیشتر در غذا بماند. وقتی که پیاز به همراه ادویه‌ها تفت خورد، سیر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید که یک دقیقه دیگر سیر به همراه ادویه‌ها و پیاز تفت بخورد.

در این مرحله وقت آن رسیده که بادمجان‌ها را اضافه کنید؛ بعد از اضافه کردن بادمجان‌ها به مخلوط سیر و پیاز، یک لیوان آب اضافه به همراه نمک در قابلمه بریزد و اجازه دهید بادمجان‌ها نیم ساعت بپزد. وقتی بادمجان‌ها پخته شد با گوشتکوب یا چنگال آنها را له کنید و سپس گردو و کشک را اضافه کنید.

حالا کشک را با مخلوط بادمجان له شده اضافه کنید و اجازه دهید اندکی قُل بخورد. در همین زمان برای درست کردن نعناع داغ، نعناع را در مقداری روغن تفت بدهید. حواستان باشد که نعناع را بیشتر از ۳۰ ثانیه تفت ندهید چون می‌سوزد و تلخ می‌شود.

در این مرحله غذا آماده شده. در اینجاست که می‌توانید غذا را پس از کشیدن در ظرف با نعناع داغ و مغز گردو و کشک تزئین کنید.

نکته‌ای که باید یادتان باشد این است که چون در این غذا از کشک استفاده می‌شود و کشک هم به خودی خود مقداری شور است، با اضافه کردن نمک حواستان باشد غذایتان شور نشود.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
منبع :
تولیدی
مجله زندگی
ارسال نظر