جو مادهای است مغذی که خاصیت نرمکننده و مدر دارد.
جوشانده آن اثر مقوی و سازند دارد و از نظر درمانی بهبود بخشنده ناراحتی های ناشی از بروز حالتهای التهابی، تب، بیماریهای کبدی، بواسیر، اسکوربوت، ورم مثانه، دیسانتری است.
جوشانده حاصل از مخلوط جو، گندم و جو دو سر از غذاهای بسیار خوب در دوران نقاهت است.
همچنین شما میتوانید از جوشانده جو برای درمان تب، کمخونی و سوء هضم استفاده کنید. جوشانده جو از داروهایی است که در استعمال خارج نیز مورد استفاده قرار می گیرد اگر بر روی اولسرهای چرکین قرار دهید در بهبود این اولسرها موثر واقع می گردد.
جو ملین و مهار کننده مواد شیمیایی سرطان زا می باشد. ترکیب های شیمیایی موثر جو در درمان سرطان شامل : selenium ,tricin Salicylic acid ,scopletin و غیره می باشد.در طب سنتی ایران از جو به عنوان پایین آورنده قند خون استفاده می کنند.