روغن هسته انار، شامل خواص مناسبی برای سلامت بدن و درمان برخی از بیماریها میباشد و در بسیاری از محصولات آرایشی مانند شامپوها، صابونها، مرطوبکنندهها و پمادهای پوست به کار میرود.
خاصیت روغن هسته انار برای زیبایی
روغن هسته انار، روغنی قوی و معطر است که به روش پرس سرد از دانههای میوه انار استخراج میشود. خواص و کاربردهای فراوان این روغن برای پوست و مو، باعث شده تا بسیاری از ما اسم آن را شنیده باشیم.
از روغن هسته انار برای مقابله با پیری زودرس پوست، چین و چروک، آکنه، پسوریازیس، التهاب پوست، شوره سر و ریزش مو استفاده میشود. توجه داشته باشید که این روغن بسیار غلیظ است؛ بنابراین مقدار کمی از آن برای اثربخشی کافی است.
ارزش تغذیهای و ویتامینهای هسته انار
هسته انار حاوی ۲۰ درصد روغن طبیعی از کل وزن دانهها است. روغن انار بیشترین میزان اسید لینولئیک و امگا۳ را دارد. علاوه بر این حاوی پروتئین، فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و پلی فنول است. ارزش تغذیهای نصف فنجان دانه انار شامل:
کالری: ۷۲
پروتئین: ۱/۵ گرم
کربوهیدرات: ۱۶ گرم
فیبر رژیمی: ۳/۵ گرم
چربی: صفر گرم
ویتامین کا: ۱۶ درصد از میزان توصیه شده روزانه
ویتامین ث: ۱۰ درصد از میزان توصیه شده روزانه برای بزرگسالان
مزایای سلامتی استفاده از هسته انار
۱. کمک به جلوگیری از سرطان:
انار و هسته انار، حاوی فلاونوئیدها هستند و میتواند به عنوان یک آنتی اکسیدان مفید عمل کند و در جلوگیری از سرطان تاثیر گذار باشد. در بخش سلامت نمناک توضیح داده ایم که شما میتوانید روزانه و به طور منظم انار و آب انار و دانههای انار را مصرف کنید. اعتقاد بر این است که این روند میتواند به جلوگیری از رشد سرطان پروستات، سینه و ... کمک کند.
۲. کمک به درمان بیماری اسکوربوت (بیماری ناشی از کمبود ویتامین C):
اسکوربوت، یکی از نشانهها و بیماریهای کمبود ویتامین C است که برای درمان آن میتوانید از انار و هسته انار تازه ۲ تا ۳ بار در روز تا زمان بهبودی کامل استفاده کنید.
۳. هسته انار برای کاهش علائم ادرار مکرر:
زمانی که شما تکرر ادرار دارید، بسیار ناراحتکننده است. برای رفع این موضوع شما میتوانید از هسته انار استفاده کنید. هسته انار تازه و رسیده را با یک مشت از گیاه آلیوم توبروزوم، درون ۳ لیوان آب بجوشانید و بعد از خنک شدن، آن را ۲ یا ۳ بار در روز به میزان سه چهارم لیوان بنوشید.
۴. هسته انار برای حفظ سلامت بدن:
هسته انار حاوی پلی فنول است که برای محافظت از بدن در برابر بسیاری از بیماریها مانند آنفولانزا، تب، سرماخوردگی و ... کمک میکند. برای بدست آوردن بیشترین مزایای آن میتوانید انار رسیده را با هسته هایش به طور مستقیم مصرف کنید.
۵. هسته انار برای کمک به درمان بیماری کرمک:
بیماری کرمک معمولا در کودکان اتفاق میافتد و ممکن است که در رشد آنها اختلالاتی ایجاد کند. در صورتی که کودک شما به بیماری کرمک مبتلا شود، میتوانید برای درمان این بیماری از هسته انار استفاده کنید. روش درمان بسیار آسان است، یک قاشق پودر هسته انار را در یک لیوان آب آناناس نارس بریزید، خوب مخلوط کنید و با شکم خالی بنوشید.
عوارض جانبی استفاده بیش از حد از هستههای انار:
خوردن هسته انار و نوشیدن آب انار بخشی از رژیم غذایی مربوط به سلامتی است. اما اگر علائم آلرژی نسبت به هستههای انار داشته باشید، باید بلافاصله پس از مصرف آن به پزشک مراجعه کنید. اگر مشکل فشار خون دارید یا از داروهای مربوط به فشار خون مصرف میکنید، برای مصرف هستههای انار باید با پزشک خود مشورت کنید.
از آنجا که انار میتواند فشارخون را کاهش دهد، حتماً قبل از مصرف آن بعد از جراحی یا قبل از جراحی با پزشک مشورت نمایید. همچنین ممکن است با داروهای خاصی مانند:وارفارین، آنژیوتانسین، آنتی بیوتیکهایی مانند کاپتوپریل و لیزینوپریل تداخل داشته باشد.
هسته انار را از کجا و چطور تهیه کنید؟
اگر میخواهید که هسته انار تازه و خوبی داشته باشید، بهتر است که آن را از خود میوه انار تهیه کنید. وقتی میخواهید انار تهیه کنید، مطمئن شوید که انار مرغوبی است و سنگین باشد، پوست براق و محکمی داشته باشد و هیچ جای آن لک و جای له شدگی نداشته باشد. میتوانید در فصل پاییز و زمستان این میوه خوشمزه را از میوه فروشی ها، تره بارها یا سوپرمارکتها خریداری کنید.
برای باز کردن انار به یک چاقو، یک عدد کاسه و یک قاشق چوبی احتیاج دارید. انار را در دست خود بچرخانید تا دانههای آن شل و از پوست آن جدا شود؛ چاقوی تیزی را در وسط راس انار قرار دهید و با آن خطی بکشید. انار را به دو نیم تقسیم و آن را باز کنید.
نیمی از انار را طوری در دست بگیرید که دانههای آن رو به کاسه باشد. با قاشق چوبی به آرامی بر پوست انار ضربه بزنید تا دانهها از پوست جدا شده و داخل کاسه بریزند و این کار را با نیمه دیگر انار هم تکرار کنید. دانههای خراب میان مغز سفید انار را با قاشق یا انگشت خود جدا کنید و انار دانه کرده و آب لذیذ آن را بخورید و از نتیجه کار خود لذت ببرید.
مزایای استفاده از روغن هسته انار برای سلامتی پوست
روغن هسته انار، برای سلامت پوست مؤثر میباشد و در ادامه به مهمترین خواص پوستی روغن هسته انار اشاره کرده ایم؛
۱. روغن هسته انار برای کمک به تقویت پوست:
روغن هسته انار حاوی کراتینوسیتها (سلولهای اصلی که در لایه بیرونی پوست وجود دارند) است که باعث تحریک و رشد سلولهای سطحی پوست میشود. این عمل آسیبهای پوست را ترمیم میکند، در نتیجه باعث جوانسازی و ظاهر بهتر پوست میشود.
۲. روغن هسته انار کمک به مبارزه با رادیکالهای آزاد:
روغن هسته انار از یک اسید چرب، چند غیر اشباع به نام پونیسیک اسید تشکیل شده است. نوعی اسید چرب امگا ۵ میباشد و اثرات بسیار قوی آنتی اکسیدانی دارد. این نوع اسید چرب پوست را در برابر آسیبهای خورشید محافظت میکند. در مطالعهای که بر روی اثرات درمانی روغن هسته انار صورت گرفت، مشخص شد که سرطان پوست در موشهایی که در معرض مواد شیمیایی بودند با مصرف روغن هسته انار کاهش یافته است.
۳. روغن هسته انار مناسب برای انواع پوست:
مانند بسیاری از روغنهای ضروری، روغن هسته انار نیز تا عمق پوست نفوذ میکند و رطوبتی ماندگار و سالم را برای پوست به همراه دارد. این روغن هم برای پوستهای چرب و پر آکنه و هم برای پوستهای خشک مناسب است.
۴. روغن هسته انار دارای خواص ضد التهابی:
روغن هسته انار برای درمان اگزما، پسوریازیس و آفتاب سوختگی مناسب میباشد. این روغن، پوست را آبرسانی و نرم میکند و مواد ضد التهابی موجود در این روغن، التهاب و قرمزی پوست را بهبود میبخشد. همچنین روغن هسته انار، مواد مغذی را به طور مستقیم به پوست میرساند و ترمیم پوست را سریعتر میکند.
۵. روغن هسته انار برای کمک به بهبود بافت پوست:
روغن انار دارای نوعی پیش ساز استروژن است که با بدن انسان بسیار سازگار میباشد. این روغن تعادل هورمونی در زنان و مردان را ایجاد میکند و به دلیل وجود همین هورمون برای بهبود بافت پوست مناسب است.
۶. روغن هسته انار مناسب برای ماساژ:
روغن هسته انار، همچنین دارای اثر آرام بخشی است و به همین دلیل برای ماساژ نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
۷. روغن هسته انار مناسب برای استفاده در کرمهای ضد پیری:
یکی از مواد تشکیل دهنده کرمهای ضد پیری، روغن هسته انار است. اثر تجدید کنندگی و ترمیم در این روغن، علائم بارز پیری بر روی پوست را از بین میبرد.
۸. روغن هسته انار دارای خواص آنتی اکسیدانی:
مانند میوه انار، روغن هسته انار نیز خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و با بسیاری از آنتی اکسیدانها که عامل سرطانهای پوستی میباشد مبارزه میکند. چنانچه پیش از این هم در بخش سلامت نمناک عنوان شده بود، این روغن به دلیل دارا بودن کلاژن باعث قوام یافتن و الاستیسیته در پوست میشود.
مزایای استفاده از روغن هسته انار برای سلامت مو
روغن هسته انار برای سلامت مو نیز مؤثر میباشد که از مهمترین مزایای آن میتوان به این موارد اشاره کرد؛
۱. درمان موهای خشک:
این روغن، موها را در برابر آلودگیهای محیطی محافظت میکند و حیاتی دوباره به موها به خصوص موهای خشک میبخشد.
۲. تحریک جریان گردش خون در پوست سر:
از آنجا که روغن هسته انار حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین است، گردش خون در کف سر را افزایش میدهد و باعث تقویت رگهای خونی میشود. در نتیجه باعث افزایش رشد مو خواهد شد.
۳. روغن هسته انار برای کمک به از بین بردن شوره سر:
منافذ فولیکولهای مو بر اثر شوره سر و پوستهپوسته شدن بسته میشود، این مسئله باعث آسیب رسیدن به فولیکولهای مو میشود و رشد موها را متوقف میکند. روغن هسته انار این پوستهها و شورهها را از روی موها از بین میبرد و رشد موها را تقویت میکند.